Lens na gelijkspel tegen PSV nog altijd op roze wolk: 'Tweede plek heel vleiend'

Bij RC Lens kunnen ze leven met het gelijkspel tegen PSV, al hoopte de vicekampioen van Frankrijk natuurlijk stiekem op meer. De equipe van trainer Franck Haise knokte zich in eigen huis terug van een 0-1 achterstand.

Lens
Lens
1 - 1
PSV
PSV

'Gezien de kansenverhouding is dit wel een logische uitslag', oordeelt verdediger Jonathan Gradit in gesprek met L'Équipe. 'We moeten ook niet vergeten dat zij in de eerste helft de paal raakten. Natuurlijk waren we liever niet op achterstand gekomen, maar ik denk dat we over veel zaken tevreden kunnen zijn. Dan heb ik het bijvoorbeeld over onze instelling.'

Want Lens herstelde dankzij Elye Wahi de schade die was ontstaan door de treffer van Johan Bakayoko. 'We ondervonden de nodige problemen in defensief opzicht', aldus Haise. 'Ook vonden we vaak niet de ruimte. Ik moest iets forceren en daardoor besloot ik drie keer te wisselen. Uiteraard stemt onze veerkracht me tevreden.'

Vlak na de ingreep van Haise maakte Wahi gelijk, waardoor RC Lens nog altijd de tweede plaats bezet in Groep B van de Champions League. De Franse kampioen van 1998 is als enige nog ongeslagen in de poule die verder bestaat uit Sevilla en Arsenal.

'Het is heel vleiend voor ons dat we zo hoog staan', erkent Gradit. 'Maar we mogen niet op onze lauweren rusten. We hebben te maken met drie zeer sterke tegenstanders. Arsenal steekt daar nog wel iets bovenuit.'

Kevin Danso, die door de UEFA werd verkozen tot man van de wedstrijd, zei min of meer hetzelfde als Gradit en Haise. 'We proberen altijd te winnen, maar we zijn hier tevreden. In de eerste helft konden we niet pressen zoals we wilden. Na rust ging dat gelukkig beter.'