Onweer stelt ruime zege fors versterkt Jong PSV nog even uit

Jong PSV was dinsdagavond op weg naar een ruime overwinning op Go Ahead Eagles, toen de wedstrijd werd gestaakt. Bij een 6-0 stand vond de scheidsrechter het vanwege onweer onverantwoord om verder te spelen.

Binnen tien minuten gooide Jong PSV het duel op slot. Nicolai Laursen was in de negende minuut trefzeker na een mooie voorzet van Bram van Vlerken en was een minuut later het eindpunt van een snelle counter na slordig balverlies van Go Ahead: 2-0.

Jong PSV – met Eloy Room, Kenneth Paal, Pablo Rosario, Dante Rigo, Mauro Júnior, Albert Gudmundsson (foto) en Sam Lammers uit het eerste in de basis – liep nog voor rust uit naar 4-0. Lammers tikte raak uit een hoekschop en Joey Groenbast maakte, onder druk van Lammers, met een eigen doelpunt de vierde treffer voor de thuisploeg.

In de tweede helft bleef het kansen regenen voor Jong PSV, waar Gudmundsson en Mauro de uitblinkers waren. Uiteindelijk werd het 6-0 voor de equipe van Dennis Haar. Gudmundsson benutte een penalty die hij zelf versierde en maakte in de tachtigste minuut met een fraaie stift ook de zesde van Jong PSV.

Na de 6-0 werd de wedstrijd even stilgelegd vanwege onweer boven het Philips Stadion. Tien minuten later kwamen de spelers terug op het veld, maar dat was maar voor heel even. Scheidsrechter Stan Teuben besloot de wedstrijd definitief te staken om de veiligheid van de spelers te waarborgen, waardoor Jong PSV en Go Ahead op een andere datum de laatste zes minuten van het duel moeten uitspelen.