Onverzadigbaar Celtic maakt ongekende treble treble compleet

Celtic heeft zaterdag opnieuw beslag gelegd op de Schotse FA Cup. Heart of Midlothian werd op Hampden Park met moeite verslagen (2-1).

Celtic, met de Nederlandse doelman Dorus de Vries op de bank, heerst in het Schotse voetbal. The Bhoys werden dit seizoen voor de achtste keer op rij kampioen, terwijl ook de beide Schotse bekers de laatste jaren een prooi werden. Een ongekende treble treble lag voor het grijpen. Alleen de Schotse FA Cup ontbrak dit seizoen nog om deze reeks van drie keer op rij de drie prijzen te veroveren te vervolmaken.

Op Hampden Park moest Celtic daarvoor wel eerst een achterstand wegwerken. In de 52ste minuut opende Heart of Midlothian de ban. Na een hakje van Sean Clare bracht de Australiër Ryan Edwards hoop bij de underdog.

Tien minuten hield Hearts de voorsprong vast. Een onreglementaire actie van doelman Zdenek Zlamal op Odsonne Édouard bleek het begin van het einde. Het slachtoffer benutte de toegekende strafschop en wees Celtic zo de richting naar de volgende prijs.

Zonder te overtuigen sloegen The Bhoys in 82ste minuut toe, waarbij de 21-jarige Franse spits zich andermaal liet gelden als een goalgetter. Oog in oog met Zlamal kende hij geen genade: 2-1. Met zijn 23ste treffer in 52 duels voor Celtic maakte Édouard de betaalde afkoopsom – afgelopen zomer werd hij voor ruim tien miljoen euro definitief overgenomen van PSG – waar, met de treble treble als resultaat.