Feest bij Celtic barst los door gouden landstitel

Reacties

Celtic heeft zich zaterdagmiddag voor de vijftigste keer in de clubhistorie tot kampioen van Schotland gekroond. De ploeg van manager Neil Lennon is na de zege bij Aberdeen niet meer te achterhalen door Rangers FC.

Feest bij Celtic barst los door gouden landstitel
Aberdeen
Aberdeen
0 - 3
Celtic
Celtic

De spanning was al even weg uit het Schotse Premiership. In de kampioensgroep had Celtic met nog drie speelronden te gaan een voorsprong van negen punten op de aartsrivaal. De lijstaanvoerder kon alleen nog op basis van doelsaldo achterhaald worden, terwijl Rangers FC met manager Steven Gerrard dit seizoen wel degelijk een tijd een serieuze bedreiging voor het kampioenschap vormde.

De laatste stap naar de titel werd in het Pittodrie Stadium gezet, al had Celtic het zeker niet makkelijk tegen Aberdeen. De nummer drie van Schotland raakte na een kwartier nog het aluminium via James Wilson, die van Manchester United gehuurd wordt.

De schrik zat er even in bij Celtic, maar nog voor rust maakte dat plaats voor opluchting. Mikael Lustig kopte bij de tweede paal raak uit een geweldige voorzet van Callum McGregor. Celtic raakte op stoom en sloeg in de 53ste minuut opnieuw toe. Weer was McGregor de aangever en wederom werd raak gekopt bij de tweede paal, dit keer door Jozo Simunovic. Tevergeefs probeerde Aberdeen nog terug te komen in de wedstrijd, terwijl Celtic geroutineerd de tijd vol maakte. In de 89ste minuut bepaalde Odsonne Édouard de eindstand op 0-3.

Het feest kan losbarsten in het groene deel van Glasgow. Celtic heeft zijn vijftigste titel binnen en de club van reservedoelman Dorus de Vries neemt zo volgend seizoen ook weer deel aan de voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.