Onverwoestbare Ronaldo gaat op voor interland nummer 200

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft een basisplek gekregen van de Portugese bondscoach Roberto Martínez voor de wedstrijd in en tegen IJsland. Op het oog een doodgewoon kwalificatiepotje, maar voor de man van Al-Nassr is het nu al een bijzondere avond.

Onverwoestbare Ronaldo gaat op voor interland nummer 200
© Pro Shots
IJsland
IJsland
0 - 1
Portugal
Portugal

Het is voor Ronaldo, inmiddels 38 jaar, zijn tweehonderdste optreden in het rood-groene tricot van zijn vaderland, bijna twintig jaar nadat hij in augustus 2003 debuteerde tegen Kazachstan. Toen was Luiz Felipe Scolari nog trainer. Met de huiveringwekkende statistieken van 122 doelpunten in 199 interlands is de man uit Madeira met afstand de speler met zowel de meeste caps als de meeste treffers voor zijn land. Sterker nog: hij voert beide wereldranglijsten ook aan.

Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi staat ook vrij hoog in de erelijsten: 103 doelpunten is goed voor een derde plek, 175 interlands levert hem plaats elf op. Messi lukte in december vorig jaar wel iets dat Ronaldo waarschijnlijk niet meer voor elkaar krijgt door het WK te winnen – al zou het amper verbazen als CR7 daadwerkelijk nog tot medio 2026 door voetbalt.

De twee finales die Ronaldo tot dusver speelde met Portugal, eindigden voor hem twee keer in tranen van verdriet. In 2004 verloor zijn ploeg de EK-finale in eigen land tegen Griekenland, twaalf jaar later kwamen de waterlanders omhoog omdat een blessure hem naar de kant noopte. Daar zag hij zijn ploeggenoten gastland Frankrijk over de knie leggen, zodat de avond toch nog mooi afliep.

De tien spelers met de meeste interlands:

Speler Land Aantal interlands
Cristiano Ronaldo Portugal 200
Bader Al-Mutawa Koeweit 196
Soh Chin Ann Maleisië 195
Ahmed Hassan Egypte 184
Ahmed Mubarak Oman 183
Sergio Ramos Spanje 180
Andrés Guardado Mexico 179
Mohamed Al-Deayeaa Saoedi-Arabië 178
Claudio Suárez Mexico 177
Gianluigi Buffon Italië 176

De tien spelers met de meeste interlandgoals:

Speler Land Aantal interlandgoals
Cristiano Ronaldo Portugal 122
Ali Daei Iran 109
Lionel Messi Argentinië 103
Mokhtar Dahari Maleisië 89
Sunil Chhetri India 87
Ferenc Puskás Hongarije 84
Ali Mabkhout VAE 81
Godfrey Chitalu Zambia 79
Hussein Saeed Irak 78
Robert Lewandowski Polen 78

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.