Onverwachte ontsnapping FC Zwolle op Het Kasteel

Net als RKC Waalwijk ontsnapte FC Zwolle met tien man aan nieuwe averij. De rode kaart voor Diederik Boer bleef zo zonder gevolgen (1-2).

FC Zwolle zag de laatste weken de comfortabele voorsprong op RKC Waalwijk steeds verder slinken. De ploeg van trainer Art Langerer dreigde wederom punten in te leveren na de rode kaart voor Boer in de 35ste minuut.

De doelman haalde de doorgebroken James Holland onderuit en kon terecht met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Kort na rust maakte Sparta Rotterdam gebruik van de numerieke meerderheid en poetste zo de snelle openingstreffer van Danny Schreurs weg. Lerin Duarte profiteerde van ongelukkig uitverdedigen van Gilian Justiana en prikte de bal langs tweede doelman Leon ter Wielen.

FC Zwolle kreeg met tien man kansen, maar ook Sparta kon bogen op goede mogelijkheden de wedstrijd te beslissen. Acht minuten voor het einde kreeg de Overijsselse ontsnapping gestalte, toen invaller Yanic Wildschut de 1-2 binnenschoot.

In een spannende slotfase slaagde Sparta er niet in de achterstand ongedaan te maken, zoals het begin april ook tegen RKC Waalwijk met een man meer de punten uit handen gaf. FC Zwolle gaat door het resultaat op Het Kasteel vrijdag met een voorsprong van drie punten de topper met RKC in. Foto: VI Images