Ontzag en complimenten voor Real Madrid: 'Meesters van het universum'

Reacties

De internationale media staken zondag de loftrompet over Real Madrid. Met name Cristiano Ronaldo, die met twee treffers een belangrijk aandeel had in de Champions League-zege werd geprezen.

Ontzag en complimenten voor Real Madrid: 'Meesters van het universum'

'De meesters van het universum', kopt het Madrileense dagblad Marca na de 4-1 overwinning op Juventus in de finale van het miljardenbal. El Mundo Deportivo legt de nadruk op de historische prestatie van Zinedine Zidane, die als eerste trainer ooit twee Champions League-trofeeën op rij binnenhaalde. ABC vindt dat Real buitengewoon goed is: 'Real Madrid zonder grenzen', kopt de krant. AS houdt het simpelweg op 'La Duodecima', ofwel de twaalfde.

In Italië heerst er logischerwijs een stuk minder euforie. La Gazzetta dello Sport heeft het over de vloek van De Oude Dame: 'Maledizione'. Het is immers al de zevende verloren Champions League-finale voor Juventus. Doelman Gianluigi Buffon was drie keer betrokken bij de enorme anticlimax. De Corriere dello Sport heeft het over 'Een nieuwe desillusie' en verbaast zich over het verval van Juventus in de tweede helft: 'Wat een instorting'.

Het Franse L'Équipe kan nauwelijks geloven wat Real gepresteerd heeft. 'Irréel Madrid', schrijft de sportkrant op de voorpagina. In Portugal zijn ze vooral trots op Ronaldo, die voor de zesde keer in zijn carrière topscorer van de Champions League werd. Zijn tweede goal tegen Juventus was zijn 600ste treffer voor club en land. 'Een sprong naar de eeuwigheid' kopt A Bola. Ook het Duitse Bild staat versteld van het Portugese fenomeen. 'Ronaldo heeft zijn vijfde Gouden Bal al binnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.