Ontsnapping 2.0 in de maak: Salernitana na 34 speelronden virtueel veilig

Reacties

Davide Nicola leverde in het seizoen 2016/17 een wereldprestatie door Crotone op onnavolgbare wijze te behoeden voor degradatie uit de Serie A. De Italiaanse oefenmeester is hard op weg dat kunstje vijf jaar later ook met Salernitana te flikken.

Ontsnapping 2.0 in de maak: Salernitana na 34 speelronden virtueel veilig
© Pro Shots
Salernitana
Salernitana
2 - 1
Venezia
Venezia

Salernitana verkeerde sinds de tweede speeldag in de degradatiezone en was halverwege het seizoen al dood en begraven. Dat kostte zowel Fabrizio Castori als diens opvolger Stefano Colantuono de kop. Sinds Nicola zijn intrede deed, begon Salernitana plotseling punten te sprokkelen. Die herrijzenis kan de volgers van het Italiaanse voetbal bekend voorkomen.

De 49-jarige oefenmeester kreeg in maart 2017 de schier onmogelijke opdracht om Crotone te behouden voor de Serie A en slaagde wonderwel in die opdracht. Bij Salernitana hopen ze nu op een soortgelijk scenario. Dat is donderdag door een overwinning op hekkensluiter Venezia weer een stap dichterbij gekomen. De cijfers spreken bovendien boekdelen. Als je een ranglijst opstelt van de laatste vijf wedstrijden, zou Salernitana koploper zijn. Alleen op bezoek bij Atalanta Bergamo verloor de ploeg twee punten.

Virtueel veilig
In het Stadio Arechi zorgde Federico Bonazzoli vanaf de stip voor een vroege voorsprong. Thomas Henry trok de stand namens Venezia binnen het uur gelijk, maar Simone Verdi besliste het duel halverwege de tweede helft alsnog in het voordeel van de thuisploeg (2-1). Bij de bezoekers begon Ridgeciano Haps in de basis. De voormalig Feyenoorder werd in de rust gewisseld.

Door de overwinning vindt nummer zestien Salernitana zich na 34 speelronden (!) ineens terug boven de rode streep. Dat was eerder dit seizoen alleen tijdens de openingsspeelronde het geval. Met nog drie wedstrijden te gaan is lijfsbehoud binnen handbereik. Hekkensluiter Venezia heeft alleen nog een theoretische kans op lijfsbehoud.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.