'Ontslag Solskjaer is ook de verantwoordelijkheid van de spelersgroep'

Reacties

Terwijl er volop wordt gespeculeerd over wie de nieuwe manager van Manchester United wordt, moet Michael Carrick de spelersgroep klaarstomen voor het belangrijke Champions League-duel met Villarreal van dinsdagavond. Veel verder dan dat wil interim-manager ook niet kijken.

'Ontslag Solskjaer is ook de verantwoordelijkheid van de spelersgroep'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Carrick neemt na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer de honneurs waar, totdat United een nieuwe manager heeft gevonden. Alles wijst erop dat de clubleiding dit snel voor elkaar wil hebben, met Mauricio Pochettino als belangrijkste kandidaat. De Argentijn gold aanvankelijk nog als outsider, maar zou Brendan Rodgers (Leicester City) en Zinedine Zidane inmiddels zijn voorbijgestreefd als favoriet.

Pochettino ging eerder dit jaar aan de slag bij Paris Saint-Germain, maar heeft volgens BBC en Sky Sports wel oren naar de klus op Old Trafford. De voormalig manager van Southampton en Tottenham Hotspur heeft het niet naar zijn zin in Parijs en wil graag weer in de Premier League werken. Veelzeggend is dat er al berichten verschenen dat PSG hem zou willen vervangen met Zidane.

Mocht de komst van Pochettino tijdens het seizoen niet haalbaar blijken, dan zou United opteren voor een tijdelijke optie tot het einde van het seizoen. In dat geval zouden oud-spelers Laurent Blanc en Steve Bruce in beeld komen. Vooralsnog is het echter Carrick die de scepter zwaait. En de voormalige assistent van Solskjaer weet wat hem te doen staat, zo vertelde hij op zijn persconferentie.

Emotioneel
'Het is een emotionele tijd voor iedereen bij de club. Ik heb zelf drie jaar met Ole gewerkt en ken hem al veel langer. Het was voor veel mensen moeilijk om te zien dat hij zijn baan verloor, maar we snappen dat alles valt of staat met resultaten', vertelde Carrick, die zo kort na het ontslag van Solskjaer niet wilde ingaan op zijn eigen ambities. 'Het enige waar ik aan heb gedacht is de wedstrijd van morgenavond.'

Cristiano Ronaldo reageerde via Instagram ook op het ontslag van Solskjaer, met wie hij in zijn eerste periode bij United nog samenspeelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Engelse oud-international houdt zich dan ook niet bezig met de zoektocht van het bestuur naar een nieuwe manager. 'Ik focus me alleen op morgenavond. Andere mensen besluiten wat er nu gaat gebeuren. Wij hebben in het weekend nog een grote wedstrijd (tegen Chelsea, red.). We moeten goede resultaten behalen en dan zien we wel wat er daarna gebeurt', reageerde Carrick op de speculaties.

Dat verdienen ook de fans na de teleurstellende resultaten van de laatste weken. Carrick kondigde aan niet heel veel te zullen veranderen, omdat zijn visie overeen komt met die van Solskjaer. 'Ik heb duidelijk in mijn hoofd wat we willen doen en hoe we het willen aanpakken. Dit is een uitdaging, maar die ga ik niet uit de weg. Dit is een fantastische spelersgroep. Dat hebben ze bewezen en zullen ze nu weer doen.'

Maguire
Namens die spelersgroep ging aanvoerder Harry Maguire tijdens het perspraatje ook in op het ontslag van Solskjaer. 'De slechte resultaten zijn ook onze verantwoordelijkheid. De manager heeft daar de prijs voor betaald, daar zijn we heel teleurgesteld over. Wij waren niet goed genoeg en dat weten we. Daar hebben we over gesproken, nu moeten we weer vooruit kijken.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
3
2
1
11-8
+3
11
2
Villarreal
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Atalanta Bergamo
6
1
3
2
12-13
-1
6
4
BSC Young Boys
6
1
2
3
7-12
-5
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.