Ontslag Mourinho kostte Man United ruim 22 miljoen euro

Reacties

Manchester United heeft diep in de buidel moeten tasten bij het ontslag van José Mourinho in december. Dat blijkt uit het jaarverslag van The Red Devils dat donderdag gepubliceerd werd.

Ontslag Mourinho kostte Man United ruim 22 miljoen euro

Op 18 december maakte United bekend dat Mourinho ontslagen was. De nederlagen tegen Valencia in de Champions League en Liverpool in de Premier League waren de genadeklap. De clubleiding zag geen toekomst meer in de Portugees en besloot zijn tot medio 2020 doorlopende contract af te kopen. Dat was een dure grap, zo blijkt uit de jaarcijfers.

United betaalde in totaal 19,6 miljoen pond (omgerekend zo'n 22,3 miljoen euro) voor het ontslag van Mourinho en zijn staf, bestaande uit keeperstrainer Silvino Louro, fitness coaches Stefano Rapetti en Carlos Lalin en analytici Ricardo Formosinho en Giovanni Cera.

Mourinho werd opgevolgd door Ole Gunnar Solskjaer, die inmiddels al twaalf wedstrijden de leiding heeft bij United. Onder de Noor wonnen The Mancunians tien wedstrijden, werd er een keer gelijkgespeeld en werd dinsdag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain de eerste nederlaag geïncasseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.