Ontketende Nketiah schiet Arsenal naar halve finale op avond om te onthouden

Reacties

Arsenal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Mede dankzij een hattrick van Eddie Nketiah legde het Sunderland over de knie.

Ontketende Nketiah schiet Arsenal naar halve finale op avond om te onthouden
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
5 - 1
Sunderland
Sunderland

In bloedvorm ving Arsenal het duel aan. De laatste drie Premier League-wedstrijden werden gewonnen, waarmee een vierde plaats op de ranglijst werd veroverd. Het duel met Sunderland was de vierde wedstrijd in die reeks. In een tijdsbestek van elf dagen.

Dat de gasten geen partij waren, werd al snel duidelijk. Aangevoerd door het enthousiasme van spits Nketiah greep Arsenal Sunderland bij de keel. Wat resulteerde in twee snelle treffers. Eerst was het Nketiah zelf die binnenschoot in een rebound. Snel daarna was het Nicolas Pepe die de voorsprong verdubbelde.

Voor rust deed Nathan Broadhead wat terug. Op fraaie wijze stiftte hij de bal over doelman Bernd Leno, maar meteen na rust schoot Arsenal de hoop weer aan diggelen. Nketiah schoot wederom binnen.

Even later kreeg de spits ook het recht op de wedstrijdbal. Het was meteen het hoogtepunt van de wedstrijd. Een prachtige actie van Pepe belandde bij de spits, die middels een hakbal de Sunderland-goalie verschalkte. Het slotakkoord van Charlie Patino maakte het een avond om te onthouden. De jongeling debuteerde in het eerste elftal van The Gunners en bekroonde dat moment met de vijfde treffer van de Londenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dankzij de eclatante zege is Arsenal de eerste ploeg bij de laatste vier van het toernooi. Woensdagavond volgen nog drie andere kwartfinales. Die duels bestaan uit louter Premier League-affiches: Brentford – Chelsea, Liverpool – Leicester City en Tottenham Hotspur – West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.