Ontketende Dybala moet Juventus aan eerste CL-titel deze eeuw helpen

Reacties

Paulo Dybala scoorde al acht keer in vier Serie A-wedstrijden dit seizoen. Mede door de goals van de Argentijnse ster staat Juventus er prima voor in de Italiaanse competitie met het maximale aantal punten uit de gespeelde wedstrijden. Een mini-portret van de aanvaller, die zo vaak wordt vergeleken met Lionel Messi.

Ontketende Dybala moet Juventus aan eerste CL-titel deze eeuw helpen

Terug naar september 2016. Messi heeft zijn besluit om te stoppen als international van Argentinië heroverwogen en speelt voor het eerst samen met Dybala. Voor de sterspeler van Barcelona was de wedstrijd tegen Uruguay een doodgewone, maar voor Dybala was het speciaal. De aanvaller speelde voor het eerst samen met zijn idool, maar daar kwam na een helft voetballen een einde aan.

Dybala pakte twee keer geel en verliet huilend het veld. Na afloop van de wedstrijd vertelde de speler, die destijds zijn vierde interland speelde voor zijn land, emotioneel gezien te balen van zijn rode prent. 'Ik had nog nooit samengespeeld met Messi, dat was mijn droom en die kwam eindelijk uit. Daarom baalde ik ook zo van die rode kaart. Leo zei echter dat dit soort dingen gebeuren en dat het niet mijn fout was. Toch zit ik er echt mee. Het was voor mij een speciale dag en die liep niet zoals ik had gehoopt.'

Een hartelijke groet tussen de smaakmaker van Juve en Barça voor het CL-duel van vorige week.
Een hartelijke groet tussen de smaakmaker van Juve en Barça voor het CL-duel van vorige week.

Gelukkig voor Dybala heeft de Argentijn zichzelf stormachtig ontwikkeld tot smaakmaker van Juventus. De technicus zit door zijn goede spel en productiviteit steevast bij de selectie van Jorge Sampaoli, waardoor Dybala's dromen alsnog werkelijkheid worden. Op weg naar kwalificatie voor het WK in Rusland, dat allerminst zeker is, kan de huidige vorm van Dybala cruciaal zijn.

Historisch
In vier wedstrijden in de Serie A scoorde Dybala immers acht keer. Een moyenne met een historisch tintje, want nog nooit scoorde een speler van Juventus in vier duels op rij vanaf de start van de competitie. Dybala's hattrick uit bij Sassuolo afgelopen weekend betekende eveneens zijn vijftigste officiële goal in honderd wedstrijden voor de Oude Dame. Eén op twee lopen, maakt de (valse) spits dé huidige ster van I Bianconeri.

Hoewel Gonzalo Higuaín voor een recordbedrag van negentig miljoen euro en met veel bombarie overkwam van concurrent Napoli vorig seizoen, heeft Dybala zich in het kielzog van zijn landgenoot ontpopt tot offensief de belangrijkste speler van Juventus. Paulo Bruno Exequiel Dybala, hoe zijn volledige naam luidt, gaat hoe dan ook – als hij fit blijft – zijn seizoenstotaal van afgelopen seizoen overschrijden. Toen maakte Dybala elf goals in de Italiaanse competitie, nu heeft hij er 'al' drie minder.

Met de offensieve kracht gaat Juventus op zoek naar de zevende landstitel op een rij. Daarbij wil de Italiaanse grootmacht weer eens de Champions League winnen. De laatste keer dat dat gebeurde, was in het jaar 1996 tegen Ajax. Sindsdien stond Juve deze eeuw driemaal in de finale. AC Milan was in 2003 te sterk, FC Barcelona in 2015 en Real Madrid afgelopen jaargang. Met opnieuw een redelijk gerenoveerd, maar doorgewinterd, elftal plus een ontketende Dybala zal winst van het miljardenbal dé doelstelling zijn van dit voetbalseizoen.

Zelf wil Dybala alleen zichzelf zijn en niet vergeleken worden met anderen, laat staan Messi. 'Ik ben Dybala. Het is niet zo dat ik de vergelijking met Messi niet leuk vind, maar hij is een legende. Hij heeft dingen gedaan in het voetbal die niemand gedaan heeft. Ik wil met niemand vergeleken worden. Je kunt mij alles wijs maken, maar ik wil mijn eigen carrière hebben en prijzen winnen.' Dat laatste moet hij internationaal nu gaan doen bij Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.