Ontketende Agüero kan stokoud clubrecord in bezit krijgen

Reacties

De thuiswedstrijd tegen Crystal Palace van zaterdagmiddag kan memorabel worden voor Sergio Agüero, die nog drie goals nodig heeft om Eric Brook te onttronen als topscorer aller tijden van Manchester City.

Ontketende Agüero kan stokoud clubrecord in bezit krijgen

Brook, die tussen 1928 en 1940 de kleuren van The Sky Blues verdedigde, kwam in 494 wedstrijden tot 177 goals. Na 259 duels staat Agüero op 175 doelpunten. De 29-jarige Argentijn leek dit voorjaar nog niet zo snel Brook te kunnen achterhalen, omdat manager Pep Guardiola de voorkeur gaf aan Gabriel Jesus.

Door blessureleed van Jesus kreeg Agüero weer een kans en deze jaargang blijkt dat de Braziliaan en de Argentijn prima in één elftal kunnen spelen. Laatstgenoemde maakte dit seizoen al zes goals in evenzoveel wedstrijden. Agüero's belangrijkste goal voor Manchester City was ongetwijfeld de 3-2 tegen Queens Park Rangers in het seizoen 2011/12. Door deze extreem late treffer pakten The Citizens de landstitel ten koste van Manchester United.

Sergio Agüero zorgde voor een ongekend feest in het Etihad Stadium met zijn 3-2 tegen Queens Park Rangers in 2012.
Sergio Agüero zorgde voor een ongekend feest in het Etihad Stadium met zijn 3-2 tegen Queens Park Rangers in 2012.

Daarmee kreeg Agüero al in zijn eerste seizoen voor elkaar wat ook Brook lukte: Manchester City naar het kampioenschap loodsen. De Engelsman, die in 1965 overleed, maakte deel uit van de succesvolle ploeg van 1937.

Het is toch al een seizoen van records voor Agüero. In de vierde speelronde kroonde de Argentijn zich reeds tot topscorer aller tijden in de Premier League van buiten Europa. Dwight Yorke werd door het 124ste competitiedoelpunt voorbijgestreefd door de aanvaller.

De Manchester City-goals van Sergio Agüero per competitie:

 
Premier League127
Champions League26
FA Cup14
Europa League4
League Cup4

Lees op VI PRO een portret over hoe Sergio Agüero een Guardiola-speler is geworden

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.