Onthulling Gasperini: met corona langs de lijn in veelbesproken CL-duel

Reacties

Gian Piero Gasperini heeft onthuld dat hij tijdens het Champions League-duel met Valencia medio maart het coronavirus had. Die woorden maakten in Italië veel los. De coach van Atalanta Bergamo sprak ook over de hervatting en de dienst die hij de mensen uit Bergamo wil bewijzen.

Onthulling Gasperini: met corona langs de lijn in veelbesproken CL-duel
© Pro Shots
Valencia
Valencia
3 - 4
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Er is al veel over gezegd en geschreven; het duel tussen Atalanta Bergamo en Valencia in de Champions League. Terwijl het coronavirus in Italië en Spanje al om zich heen sloeg, moesten de twee ploegen in de Champions League op 10 maart tóch de return afwerken. Gasperini heeft nu onthuld dat hij toen het coronavirus onder de leden had.

Tijdens de 3-4 zege van Atalanta in Valencia, waar in tegenstelling tot in het later verafschuwde heenduel van 19 februari in Milaan in een leeg stadion werd gespeeld, voelde de coach zich bijzonder slecht. De 62-jarige coach vreesde zelfs voor zijn leven.

'Ik was enorm bang. De dag voor de wedstrijd was ik al ziek, maar op de middag van de wedstrijddag was het het ergst. Als je de foto's ziet, zie ik er ook niet goed uit', zo legt hij uit. 'De twee dagen daarna heb ik amper geslapen', zo gaat hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport terug in de tijd. 'Ik had geen koorts, maar was totaal kapot. Iedere twee minuten hoorde je buiten ook een ambulance. Het leek wel oorlog', aldus de Atalanta-trainer, die ook zijn smaak kwijtraakte in die periode.

Gasperini had het mentaal heel zwaar. Hij vreesde voor de dood en durfde niet naar het ziekenhuis. 'Ik wilde daar niet heen, wat zou er dan met me gebeuren?', zo verwees hij naar het ergste. 

De Atalanta-trainer kreeg later de bevestiging. Bij een test bleek hij anti-stoffen in zijn lichaam te hebben, hetgeen duidt op inderdaad een eerdere besmetting met het coronavirus.

De voorbije dagen werd duidelijk dat de Serie A weer verder gaat. Gasperini bezet de vierde plek met Atalanta en zit bovendien nog in de Champions League. De achtste finale met Valencia werd over twee duels immers overtuigend gewonnen: 8-4.

Wanhoop
Dat de uitbraak van het coronavirus voor Atalanta samenvalt met een seizoen vol sportief succes is wrang. Bergamo is in Italië zwaar getroffen. 'Er hangt een deken van triestheid over de stad. Je voelt het overal. Het zal jaren duren voordat we ons realiseren wat er gebeurd is en wat dit betekent. Onze sportieve piek valt samen met de totale wanhoop in Bergamo.'

Omdat de stad het epicentrum in Italië was, is er ook kritiek op het besluit weer te gaan voetballen. Gasperini snapt de verschillende meningen. 'Maar wij kunnen de stad en de mensen helpen weer op te krabbelen. Met het volle respect voor eenieder zijn pijn en verliezen. Geen van onze spelers heeft de stad verlaten in al die tijd. Ze zullen de mensen en de stad vertegenwoordigen op het veld. Want de mensen van Bergamo zullen uiteindelijk weer verrijzen uit de as.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.