De Roon mag huis niet uit: 'Het enige wat je hoort zijn sirenes van ambulances'

Reacties

Marten de Roon en zijn ploeggenoten van Atalanta Bergamo moeten voorlopig binnen blijven. De Nederlandse middenvelder speelde vorige week nog het Champions League-duel met Valencia, waar drie spelers besmet zijn met het coronavirus.

De Roon mag huis niet uit: 'Het enige wat je hoort zijn sirenes van ambulances'
© Pro Shots

'We zitten met het team in quarantaine. We mogen niet meer naar buiten, omdat we in aanraking zijn geweest met de spelers van Valencia', vertelt De Roon in het Ziggo Sport-programma Rondo. Met Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala en José Gaya zijn er namelijk drie spelers van Valencia besmet met het coronavirus en vorige week speelden De Roon en zijn teamgenoten nog in Valencia voor het duel in de achtste finale van de Champions League. In die wedstrijd deed alleen Gaya mee.

Atalanta Bergamo won het duel met Valencia met 3-4 en ging zodoende door naar de kwartfinale van de Champions League, waar de Italiaanse club dit seizoen voor het eerst aan meedoet. 'Er was een uurtje blijdschap bij ons, maar daarna ging het alweer snel over wat er hier allemaal aan de hand is. Het is een trieste situatie. Het is doodstil hier op straat. Je hoort alleen de sirenes van de ambulances en de klokken die om het half uur luiden voor de overledenen', vertelt De Roon.

De Nederlander is dus voorlopig op zijn huis in Bergamo aangewezen. 'Als je de straat opgaat en je wordt gepakt, kan je de cel in gaan', aldus De Roon, die verwacht dat Nederland naar dezelfde situatie als Italië gaat. 'Daar wordt nu elke drie dagen een andere beslissing genomen. Dat gebeurde hier ook. Eerst moest je oppassen, toen moest er één dorp sluiten, daarna twee dorpen en dat ging maar door. Nu moet iedereen thuis blijven en ik zie in Nederland hetzelfde gebeuren. Eerst dit, daarna dat. In de tussentijd blijven mensen elkaar besmetten dus dat aantal loopt nog op, dat kan niet anders.'

Hoe de dag van De Roon eruit ziet? 'Ik sta op, Netflix wat, speel Candy Crush, Facetime met het gezin en dan slaap je weer even. Het is best pittig om helemaal niets te doen. Ik doe wat oefeningen, maar ik heb geen loopband. Over twee weken zal er weer soort nieuw preseason beginnen. We moeten even roeien met de riemen die we hebben.'

Coronavirus heeft enorme impact: 'EK uitstellen is momenteel de beste optie'
Bekijk hier al onze video's
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.