Ook coronabesmetting bij Atalanta Bergamo: Sportiello test positief

Reacties

Atalanta Bergamo heeft dinsdag bekendgemaakt dat Marco Sportiello positief getest op het coronavirus. De 27-jarige reservedoelman is het eerste ziektegeval bij de Italiaanse club. In de stad Bergamo en de regio Lombardije zijn al veel andere besmettingen.

Ook coronabesmetting bij Atalanta Bergamo: Sportiello test positief
© Pro Shots

Sportiello toont vooralsnog geen symptomen van het coronavirus. De selectie van Atalanta, met onder anderen Hans Hateboer en Marten de Roon, is al even in thuisisolatie vanwege de uitbraak van het virus. De club laat weten dat de quarantaine komende vrijdag ten einde is, maar dat zal niet gelden voor Sportiello. Hij keepte nog in de return van de Champions League tegen Valencia (3-4).

Ondertussen klinkt er vanuit Italië dat de thuiswedstrijd tussen Atalanta en Valencia, op 19 februari in San Siro, nooit gespeeld had mogen worden. Het duel wordt 'wedstrijd nul' genoemd en is volgens immunologen een katalysator geweest voor de huidige problemen. Omdat Atalanta niet in Europees verband niet het eigen stadion speelt, reisden duizenden fans naar Milaan plus honderden supporters van Valencia.

De ernst van de situatie was toen bij velen nog niet bekend. Twee dagen voor de wedstrijd werd de eerste besmetting pas vastgesteld in het dorpje Codogno. Ook verdediger Robin Gosens onderschatte het virus aanvankelijk. 'Ik zei tegen mezelf dat het een soort griep was', sprak hij tegen La Gazzetta dello Sport. 'Ik ging naar buiten, naar restaurants, naar vrienden. We hadden geen weet van deze vijand en waartoe het in staat is.'

Eerder werden al meerdere (oud-)voetballers in Italië positief getest op het coronavirus, zoals Paulo Dybala en Daniele Rugani van Juventus:

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.