Onthoofde KNVB heeft haast bij komst nieuwe rvc

Reacties

De zwaar uitgedunde leiding van de KNVB wordt na de zomer eindelijk aangevuld. Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal is maandag besloten dat op 4 september een nieuwe raad van commissarissen wordt benoemd.

Onthoofde KNVB heeft haast bij komst nieuwe rvc

'En snel daarna willen we een nieuwe algemeen directeur benoemen', aldus Jean-Paul Decossaux, interim-directeur van de voetbalbond. 'Het moet opschieten. Ik zou enkele maanden op de winkel passen, dat is nu al bijna een jaar. We hebben de selectiecommissie (John Jaakke, Edwin Mulder en Toon Gerbrands, red.) opgeroepen een versnelling hoger te gaan.'

De KNVB heeft vijf profielen in de markt gezet. Eentje voor een maatschappelijk-politiek commissaris, eentje op het gebied van commercie en communicatie, een financieel-economisch profiel, een voor technische zaken en een voorzitter.

Ook voor de functie van algemeen directeur is een profiel opgesteld. Decossaux: 'Dat wordt waarschijnlijk een echte bestuurder. Ik denk dus niet dat Louis van Gaal in dat profiel past of dat zelf wil.' De algemeen directeur bepaalt vervolgens of de functie van technisch directeur behouden blijft na het vertrek van Hans van Breukelen, of dat er een technisch manager komt zoals dat voor diens aanstelling het geval was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.