Van Breukelen vertrekt bij KNVB

Reacties

Hans van Breukelen vertrekt per 1 augustus als technisch directeur van de KNVB. De oud-doelman bekleedde die functie sinds 1 juli 2016 en tekende toen voor drie jaar.

Van Breukelen vertrekt bij KNVB

'Ik vertrek met een goed gevoel, omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om onze doelstellingen te realiseren', zegt Van Breukelen op de site van de voetbalbond. 'Maar ik blijf zelfkritisch. Het is mij onvoldoende gelukt om mijn - en onze - ambities waar te maken. Daaruit trek ik mijn conclusies. Ik wens de KNVB verder alle goeds en blijf hopen op een Nederlands elftal op het aankomende WK en een succesvol WEURO voor de vrouwen. Ik geloof in de kracht van ons voetbal en dat blijft zo.'

Operationeel directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux respecteert de keuze van Van Breukelen. 'Het is jammer, maar we gaan op een goede manier uit elkaar. Hans heeft als technisch directeur het nodige in gang gezet binnen de bond en het voetbal, daar zijn wij hem dankbaar voor.'

Van Breukelen blijft tot 1 augustus aan als technisch eindverantwoordelijke. De nieuwe commissarissen en nieuwe directeur betaald voetbal gaan zich buigen over de opvolging. Zij moeten nog worden aangesteld.

Turbulent

De periode van Van Breukelen in Zeist kan worden gekenschetst als turbulent. Eind maart verloor bondscoach Danny Blind zijn baan na de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie. De zoektocht naar een opvolger resulteerde in een klucht.

Van Breukelen deed Henk ten Cate de toezegging om bondscoach te worden, maar uiteindelijk werd Dick Advocaat benoemd tot nieuwe keuzeheer. De 'td' is de zoveelste persoon in de afgelopen tijd van wie het contract bij de KNVB is ontbonden. Sinds 2016 vertrokken naast Blind onder anderen Jelle Goes (technisch manager), Arjan van der Laan (bondscoach Oranje-vrouwen), Advocaat (assistent Oranje, thans terug als bondscoach) en Marco van Basten (assistent Oranje). Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen kreeg een ander takenpakket.

Bekijk hier de persconferentie terug waarin Van Breukelen de aanstelling van Advocaat toelichtte
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.