Ontgoocheling bij Heerenveen na late goal PSV: 'Dit kan toch niet man'

Bij SC Heerenveen stonden de gezichten op onweer na het 2-2 gelijkspel tegen PSV. Op papier een prima resultaat, maar omdat de gelijkmaker pas in de 95ste minuut viel was er vooral sprake van teleurstelling.

Aanvoerder Daniel Høegh stond zichtbaar geëmotioneerd voor de camera van FOX Sports. 'Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor. Dit kan toch niet man. Wij vechten en vechten en vechten en uiteindelijk pakken we maar een punt, dat is niet genoeg. Ik ben teleurgesteld.'

'Wij speelden fantastisch in de eerste helft. In de tweede helft was het meer een soort oorlog, maar ik vind dat we het vandaag echt hartstikke goed gedaan hebben. Dan geven we een doelpunt weg in de laatste seconde, gewoon kut man', nam de centrumverdediger geen blad voor de mond.

Trainer Jan Olde Riekerink sloot zich aan bij de woorden van Høegh. 'Ik heb echt het gevoel dat wij verdienden te winnen. Ik ben er echt ziek van. Je krijgt in een seizoen te maken met ups en downs. Er wordt van alles gezegd en geschreven over ons en ik had de jongens vandaag gewoon heel graag beloond zien worden. We staan waar we staan en natuurlijk hoopte je het vandaag dan vol te houden, drie punten te pakken en een flinke boost te krijgen.'

'Dat we wisselvallig zijn dit seizoen, ligt aan ons. Dat we vijftiende staan, ligt aan ons. Maar ik vind wel dat het elftal groeit. Het was prachtig geweest als dat was beloond vandaag. Er was een enorme connectie met het publiek, maar om met de ploeg stappen te zetten heb je drie punten nodig. Als je dan in de 93ste minuut een bal om de oren krijgt, is dat zuur.'

Vlap
De enige speler van Heerenveen die toch nog een glimlach liet zien, was Michel Vlap. De aanvallende middenvelder maakte alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen. 'Het is lekker om een goal te maken, maar ik was er blijer mee geweest als we gewonnen hadden. Ik was in eerste instantie al blij met tien doelpunten, dat is al best veel voor een aanvallende middenvelder. Vijftien doelpunten zou uiteindelijk mooi zijn.'

De late gelijkmaker van Donyell Malen kwam ook bij Vlap hard aan. Toch vindt de smaakmaker van Heerenveen de verhalen over een sportieve crisis wat overdreven. 'We hebben een loodzware reeks gehad. We hebben alleen maar tegen topclubs gespeeld, op PEC Zwolle na. We speelden gelijk tegen Ajax, Vitesse en PSV, dan doe je het eigenlijk gewoon heel goed.'

'Het is wel bizar dat we al negen keer gelijk hebben gespeeld deze competitie. Zuur ook, want we hebben heel vaak op voorsprong gestaan. Nu komt er een reeks aan waarin we punten moeten pakken. We hebben echt een goede groep met veel talent, we kunnen goed voetballen en dat hebben we vandaag laten zien', besloot Vlap.