Ontevreden Tuchel bekritiseert Lukaku: 'Dit is ook aan hem te wijten'

Reacties

Chelsea verloor zaterdagmiddag een belangrijke slag in de strijd om de Engelse landstitel. Op bezoek bij Manchester City gingen de Londenaren onderuit. Na afloop was trainer Thomas Tuchel erg kritisch op zijn voorhoede en dan met name op Romelu Lukaku. Opvallend, omdat de twee het al eerder aan de stok kregen.

Ontevreden Tuchel bekritiseert Lukaku: 'Dit is ook aan hem te wijten'
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Chelsea
Chelsea

'We hebben de bal niet één keer aangeraakt in hun strafschopgebied', gaf de ontredderde Duitse manager aan. Daarmee stipte hij gelijk de onmacht van Chelsea aan. 'Dat was het probleem. In het spel van de aanvallers was er simpelweg een groot tekort aan precisie, een tekort aan timing en een tekort aan kalmte.'

Lukaku liep er in het Etihad Stadium af en toe verloren bij. De Belgische spits, in de zomer voor meer dan honderd miljoen euro gekocht van Inter, was slordig en miste een grote kans. 'Hij moet afdwingen dat hij bediend wordt. Hij verloor de bal vaak, zonder enige druk van de tegenstander en dan ook nog eens op kansrijke momenten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij miste een grote kans, dus dit is ook aan hem te wijten', doelde de geslagen Tuchel na het laatste fluitsignaal op een grote kans voor Lukaku vlak na rust. De aanvalsleider trof Ederson op zijn weg naar het doel.

Tuchel bleef erg kritisch op Lukaku. Dat zijn ploeg City geen pijn kon doen, lag volgens de oefenmeester aan de tamme aanvalslinie. 'Natuurlijk willen we hem bedienen. Hij is onderdeel van het team. Het optreden van de aanvallers kon, nee, moet veel beter. Want we hadden veel kansen in de omschakeling in de eerste helft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Later kwamen de Engelse media in de persconferentie op de uitlatingen van Tuchel terug. Daar nuanceerde de manager zijn uitspraken ietwat geagiteerd. 'Nee, stop. Nee, nee. Dat is niet waar. Ik was niet kritisch op de kansen die hij miste. Dat is niet waar.'

Al bleef ook daar de frontlinie de gebeten hond. Opvallend, omdat Lukaku en Tuchel het eerder aan de stok kregen. Dat gebeurde na een onaangekondigd interview van de Belg, die opvallend uitgesproken was. Destijds moest Lukaku zijn excuses publiekelijk aanbieden van Chelsea.

Door de nederlaag van Chelsea is het gat met het ongenaakbare City nu dertien punten. Dat terwijl op 1 december nog een voorsprong van één punt werd verdedigd. Door de nederlaag lijkt een landstitel onhaalbare kaart voor Tuchel.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.