'Ontevreden Mazraoui speelt belangrijke rol in hoofdpijndossier Bayern'

Reacties

Bayern München staat na het even sensationele als onrustige seizoensslot voor een belangrijke transferzomer. Het misschien wel grootste hoofdpijndossier in de selectie is de rechtsbackpositie. En daarin spelen de toekomstplannen van Noussair Mazraoui een belangrijke rol.

'Ontevreden Mazraoui speelt belangrijke rol in hoofdpijndossier Bayern'
© Pro Shots

Mazraoui werd vorig jaar transfervrij overgenomen van Ajax, omdat trainer Julian Nagelsmann in de Marokkaanse international met zijn aanvallende kwaliteiten een goed alternatief zag voor de defensiever ingestelde Benjamin Pavard. Onder Nagelsmann kwam de 25-jarige vleugelverdediger ook regelmatig aan spelen toe, maar Thomas Tuchel het stokje in maart overnam heeft Mazraoui het gevoel dat hij derde of zelfs vierde keus is, vertelde hij al aan VI. In mei, toen hij inmiddels meer speelde, gingen zijn emoties alle kanten op, omdat hij slechts speelde vanwege blessures van anderen.

Volgens Kicker is Mazraoui nog steeds ontevreden, hoewel Tuchel hem in de laatste zes competitieduels een basisplaats gaf. Hasan Salihamidzic gaf al aan dat Bayern de ex-Ajacied aan zijn tot 2026 lopende contract wil houden. De Bosniër is inmiddels ontslagen als technisch directeur, maar feit blijft dat Bayern met Pavard en João Cancelo waarschijnlijk al twee opties voor de rechtsbackpositie kwijtraakt. De Fransman speelt liever centraal achterin en heeft duidelijk gemaakt te willen vertrekken, terwijl Bayern de koopoptie voor Cancelo à zeventig miljoen euro te duur vindt.

Als ook Mazraoui nog vertrekt, zou Bayern alleen de Kroaat Josip Stanisic nog beschikbaar hebben als rechtsback. Joshua Kimmich kan in noodgevallen ook uit de voeten op die positie, maar is eigenlijk te belangrijk om weg te halen van zijn eigenlijke positie het middenveld. Hetzelfde geldt voor Konrad Laimer, die transfervrij zal overkomen van RB Leipzig. De Oostenrijker is de beoogde nieuwe partner van Kimmich op het middenveld. Mazraoui in München houden, geniet daarom de voorkeur van de clubleiding. De vraag is of de ex-Ajacied daar ook zo over denkt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.