'Ons niet weer als kinderen laten wegspelen door Ajax'

Reacties

AZ mag dan donderdag om 20.45 uur de thuisspelende partij zijn in het bekerduel met Ajax, volgens trainer Dick Advocaat van de Alkmaarders zijn de Amsterdammers de favoriet om de finale te halen.

'Ons niet weer als kinderen laten wegspelen door Ajax'

'Wij spelen dan wel thuis, maar Ajax heeft simpelweg een betere ploeg', stelt Advocaat. Om een serieuze gooi te doen naar een finaleplaats zal AZ veel beter voor de dag moeten komen dan tijdens het competitieduel van 23 februari, toen Ajax in De Arena met 4-0 zegevierde, stelt de Haagse coach.

'Toen zijn we als kinderen weggespeeld. Dat gaat ons niet nog een keer overkomen', vervolgt Advocaat. De trainer bereidde zijn elftal deze week niet speciaal voor op een eventuele penaltyserie. 'We hebben daar niets mee gedaan, omdat je het nemen van strafschoppen niet kunt trainen.'

Advocaat kan tegen Ajax putten uit een volledig fitte spelersgroep. Ook Nemanja Gudelj, die last had van zijn hamstring, kan gewoon starten.

Gerbrands
Overigens liet de oefenmeester zich ook nog uit over algemeen directeur Toon Gerbrands van AZ, die in de belangstelling staat van PSV. Advocaat hoopt dat de directeur voor AZ behouden blijft. 'Het zou doodzonde zijn als Gerbrands zou vertrekken. Maar iedereen heeft zijn ambities en ik weet niet hoe ver die reiken bij Toon.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.