Onnavolgbare Lukaku verovert eindelijk de Belgische harten

Reacties

Eindelijk lijkt Romelu Lukaku de harten van de vaak kritische Belgische voetbalfans te hebben veroverd. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk kan niemand die de Belgische nationale ploeg volgt nog om de steeds maar weer imponerende spits heen.

Onnavolgbare Lukaku verovert eindelijk de Belgische harten

Waar Lukaku bij zijn club Manchester United een moeizaam seizoen achter de rug heeft, schittert hij steevast in het tricot van de Rode Duivels. Dat was tegen Schotland niet anders, want Lukaku brak de ban met een knappe kopbal en zette zijn land daarmee op het goede spoor. Uiteindelijk werd er met 3-0 gewonnen, Lukaku maakte ook de tweede.

Inmiddels staat de teller van Lukaku op 25 doelpunten in zijn laatste 21 interlands. Weergaloze cijfers en zowaar genoeg voor een prachtig spandoek van de Belgische fans. '26 years old and already a legend', viel er te lezen op de tribunes. Eindelijk waardering voor Lukaku, de man die de afgelopen jaren met grote regelmaat werd uitgefloten door de Belgische fans.

Of het nu zijn houding of zijn Anderlecht-verleden was, populair was Lukaku absoluut niet als Rode Duivel. Het deed de spits pijn, veel pijn. Hij sprak al over een vroeg afscheid als international en het spandoek dat te zien was voor de wedstrijd tegen Schotland deed hem dan ook veel. Eindelijk waardering, eindelijk liefde. Lukaku betaalde het terug met twee goals.

'Een paar supporters hadden me het vooraf al verteld', vertelde Lukaku na afloop over het spandoek tegen Sporza. Speciaal voor die fans maakte de beresterke aanvalsleider na zijn tweede goal een buiging. 'Ik ben hen wel heel dankbaar. Iedereen kent mijn verhaal bij de nationale ploeg. Laten we dus nu naar de toekomst kijken en niet naar het verleden.'

De buiging van Romelu Lukaku voor de Belgische fans. De spits was erg dankbaar voor het spandoek.
De buiging van Romelu Lukaku voor de Belgische fans. De spits was erg dankbaar voor het spandoek.

Die toekomst ziet er rooskleurig uit. Met een Lukaku in topvorm kan België van iedereen winnen. 'Als spits is vooral het mentale belangrijk. Als je mentaal sterker bent dan iedereen, dan moet je gewoon gefocust zijn wanneer die ene bal komt. Die bal kwam vandaag en het was altijd net niet. Maar dan nog moet je blijven geloven. En dan kop ik die 1-0 binnen. Ik had weinig ruimte, maar dat maakt niet uit voor mij. Ik vind altijd ruimte in de zestien. Zeker met de spelers die we hebben in de ploeg is dat heel makkelijk.'

Ploeggenoot Toby Alderweireld is blij dat Lukaku eindelijk vrede lijkt te hebben gesloten met de Belgische fans. De goalgetter verdient waardering, vindt de ex-Ajacied. 'Die eerste goal was een heel goeie kopbal. Hij voelt bij België steeds meer vertrouwen van iedereen. Hij krijgt ook vertrouwen en dat laat hij zien. Hij staat er om te scoren en dat doet hij vlotjes. Over zijn cijfers kan niemand klagen.'

Dat is een understatement. Op 26-jarige leeftijd heeft Lukaku al tachtig interlands achter zijn naam staan, waarin het 46 keer raak was. Nu ook de waardering er eindelijk is, is het duidelijk dat er rekening gehouden moet worden met de Rode Duivels op het EK 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.