'Onmogelijke finale' wacht voor De Vrij na zeperd in Crotone

Lazio heeft een uitgelezen kans laten liggen zich te plaatsen voor de Champions League. Door een gelijkspel bij laagvlieger Crotone (2-2) staat er voor Stefan de Vrij volgende week een saillant duel met Internazionale op het programma.

De Vrij staat op het punt transfervrij over te stappen naar Inter, dat met Lazio in een hevige strijd om een Champions League-ticket verwikkeld is. Zaterdag blameerde de huidige nummer vijf van de Serie A zich op eigen veld tegen Sassuolo (1-2), waardoor de wedstrijd van volgende week een formaliteit leek te zijn. Bij een zege bij nummer zestien Crotone zou Lazio zich verzekeren van minimaal de vierde plaats, maar het liep allemaal anders.

Lazio startte nog goed aan de wedstrijd, want na ruim een kwartier verzilverde Senad Lulic een zelf verdiende strafschop. In de 29ste minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte via Simy, die binnenkopte op aangeven Bruno Martella. Na ruim een uur werd het zelfs 2-1 voor Crotone door een rake volley van Federico Ceccherini. Zes minuten voor tijd trok Sergej Milinkovic-Savic de stand gelijk, maar niet veel later miste hij een uitgelezen kans op de winnende treffer. De middenvelder kopte in kansrijke positie naast.

Door het gelijkspel houdt Inter zicht op kwalificatie voor de Champions League. Als de club uit Milaan volgende week wint in Stadio Olimpico, neemt het de vierde plaats over van Lazio. Eerder dit weekend gaf trainer Simone Inzaghi aan De Vrij volledig te vertrouwen in deze voor hem saillante ontknoping, terwijl sportief directeur Igli Tare voor het duel met Crotone nog maar eens uithaalde naar Inter.

De komende week zal het in Italië waarschijnlijk veel gaan over De Vrij. Zijn prestaties tegen Inter zullen, als hij in actie komt, onder een vergrootglas liggen.

Crotone had een overwinning goed kunnen gebruiken, want door het gelijkspel zakt het af naar de achttiende plaats. Cagliari en Udinese passeren door 0-1 overwinningen op respectievelijk Fiorentina en Hellas Verona.