Enorme dreun voor Inter bij strijd om Champions League-ticket

Internazionale heeft zaterdagavond een peperdure nederlaag geleden bij de race om een Champions League-ticket. Voor de equipe van trainer Luciano Spalletti ging het mis bij de thuiswedstrijd tegen Sassuolo: 1-2.

Inter moest met nog twee speelrondes te gaan een achterstand van twee punten op nummer vier Lazio goedmaken om volgend jaar actief te mogen zijn in het miljardenbal. Op de slotdag van de Serie A gaan de Nerazzurri op bezoek bij de Romeinen. Dat leek een uitgelezen kans om op de valreep de vierde plaats te kunnen veroveren, maar dan moest er zaterdagavond wel eerst gewonnen worden van Sassuolo.

Met liefst 69 procent balbezit in de eerste helft lag het initiatief in de eerste helft duidelijk bij de club uit Milaan. Toch was Sassuolo bij uitbraken niet ongevaarlijk en de bezoekers sloegen in de 25ste minuut zelfs toe. Matteo Politano scoorde met een uiterst bekeken vrije trap onder de Inter-muur door. De ellende voor het lange tijd tevergeefs aanvallende Inter nam twintig minuten voor tijd zelfs toe. Domenico Berardi liet doelman Samir Handanovic volstrekt kansloos met een geweldige uithaal in de linkerbovenhoek.

Rafinha zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer door met links via de binnenkant van de paal raak te schieten. Verder dan die ene goal kwam Inter niet tegen Sassuolo, waar Timo Letschert in de slotminuten inviel. De Milanezen zijn door de nederlaag afhankelijk van Lazio, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij het tegen degradatie strijdende Crotone. Inter moet dan hopen op een misstap van de club van Stefan de Vrij om nog kans te hebben volgend jaar terug te kunnen keren in de Champions League. AS Roma is als nummer drie van de Serie A na de nederlaag van Inter zeker van een rentree in het miljardenbal.