Onmogelijke droom Botafogo: Robben kan Seedorf en Honda achterna

Reacties

Arjen Robben heeft al bijna een jaar niet meer gevoetbald op hoog niveau, maar zou zo weer aan de slag kunnen. Botafogo heeft onlangs een lijntje uitgegooid naar de 36-jarige oud-speler van Bayern München.

Onmogelijke droom Botafogo: Robben kan Seedorf en Honda achterna
© Pro Shots

Dat heeft vice-voorzitter Ricardo Rotenberg verteld in een interview met Canal do TF, een Braziliaans YouTube-kanaal dat volledig is gewijd aan Botafogo. 'Natuurlijk is er een risico, omdat hij lang heeft stilgestaan. Maar hij is mijn idool, ik vind hem een geweldige speler. Voor mij was hij de beste speler op het WK 2014', vertelde Rotenberg, die ook antwoord kreeg van Robben. 'Hij was blij met het verzoek van Botafogo.'

Rotenberg riep de hulp in van zaakwaarnemer Marcos Leite om contact te zoeken met het kamp-Robben. Met diens hulp hengelde Botafogo onlangs nog Keisuke Honda binnen na diens korte avontuur bij Vitesse. In het geval van Robben blijft het waarschijnlijk bij een onmogelijke droom. 'Het is erg moeilijk, omdat hij lang niet heeft gespeeld en hij, als hij wil, elders vier keer meer kan verdienen. Maar hij weet van Botafogo.'

Mikel & Yaya Touré
Robben is niet de enige speler die Botafogo informeel heeft gepolst of hij interesse heeft in een avontuur in Brazilië. Ook John Obi Mikel, die onlangs vertrok bij Trabzonspor, is benaderd, net als Yaya Touré en de Braziliaanse tweeling Fábio en Rafael de Silva (ex-Machester United). En spelers als Ricardo Quaresma en Salomon Kalou zouden zelf zijn aangeboden bij de club waar Clarence Seedorf zijn carrière afsloot.

Of de ambitieuze pogingen kans van slagen hebben, valt te bezien. Zeker omdat ook Botafogo wordt geraakt door de coronacrisis. Maandag kondigde het bestuur nog aan dat het afscheid heeft genomen van veertig werknemers, al was al besloten tot die bezuiniging vóór het intreden van de pandemie. Ook worden de salarissen van de spelers mogelijk gekort als er na mei nog steeds kan niet worden gevoetbald in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.