Ongewenste Nainggolan vindt uitweg: 'Wil het ongelijk van Inter bewijzen'

Reacties

Radja Nainggolan heeft een oplossing gevonden voor zijn uitzichtloze situatie bij Internazionale. De middenvelder keert terug naar Cagliari, waar hij het ongelijk van Inter wil gaan bewijzen.

Ongewenste Nainggolan vindt uitweg: 'Wil het ongelijk van Inter bewijzen'

Nainggolan (31) kwam in zijn loopbaan meerdere malen in opspraak vanwege zijn levensstijl en disciplinaire problemen. Antonio Conte had daar geen zin in en maakte kort na zijn aanstelling bekend dat hij voor het komende seizoen niet op Nainggolan rekent. Net als Mauro Icardi werd de middenvelder, die vorig jaar overkwam van AS Roma, in de etalage gezet.

Nainggolan ging op zoek naar een uitweg en heeft gekozen voor een overstap naar Cagliari, waar hij tussen 2010 en 2014 al voor speelde. De nummer vijftien van het afgelopen seizoen huurt de Belg voor één seizoen van Inter. Verwacht wordt dat Nainggolan dit weekend al gaat meetrainen, voordat hij maandag medisch gekeurd wordt.

'Ik ben blij dat ik terugkeer naar huis', zei Nainggolan na een afscheidsetentje met zijn ploeggenoten bij Inter. 'Deze keuze is me een beetje opgedrongen, maar ik ben blij met de beslissing en hoop het goed te gaan doen. Ik heb nu andere prioriteiten, dus eigenlijk was het geen lastige keuze.' Nainggolan doelt daarmee op zijn vrouw Claudia, die op Sardinië geboren is. Zij vecht tegen kanker en kan met de verhuizing naar Cagliari dichter bij haar familie zijn.

Nainggolan benadrukt dat hij vastberaden is om zich te laten zien op het veld. 'Ik ga mezelf weer uitdagen en proberen te bewijzen dat Inter een fout heeft gemaakt door me te laten gaan', aldus Nainggolan. Hij speelde in zijn eerste seizoen voor Inter 36 officiële wedstrijden, waarvan 29 in de Serie A. Zijn contract in Milaan loopt nog tot medio 2022 door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.