Ongewenst unicum voor Feyenoord met drie strafschoppen tegen

Feyenoord beleefde donderdag een avond om snel te vergeten, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Door de drie strafschoppen die het tegen kreeg in het thuisduel met Wolfsberger AC schreef de ploeg van Dick Advocaat immers ongewenste geschiedenis.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 4
Wolfsberger AC

De ontmoeting tussen Feyenoord en Wolfsberger AC zou worden gefloten door Mykola Balakin, maar hij werd vanwege een positieve coronatest vervangen door de Servische scheidsrechter Srdjan Jovanovic. Deze arbiter hielp Wolfsberger flink op weg naar de 1-4 zege, door de Oostenrijkers drie discutabele strafschoppen te geven. In de geschiedenis van een Europees hoofdtoernooi kwam het nog niet eerder voor dat een thuisploeg drie penalty's incasseerde.

De eerste twee penalty's werden al binnen dertien minuten binnengeschoten door Michael Liendl. Ook dat betekende een record: in de historie van de Europa League kwam een ploeg nog nooit eerder zo snel op een 0-2 achterstand door twee benutte strafschoppen. Het oude record stond overigens ook op naam van Feyenoord, dat vorig jaar twee binnengeschoten penalty's moest zien te verwerken in de eerste 28 minuten tegen het Zwitserse Young Boys.

Liendl, ooit aangewezen als de zondebok bij FC Twente, maakte in de tweede helft zijn hattrick compleet. De 35-jarige middenvelder werd de eerste speler met een hattrick in een uitwedstrijd in De Kuip sinds Andy Cole in november 1997. Cole deed dat in dienst van Manchester United.