Ongeslagen Seedorf vreest talentvol Marokko bij 'examen'

Reacties

Bondscoach Clarence Seedorf van Kameroen ziet de uitwedstrijd tegen Marokko van vrijdagavond als een belangrijk examen.

Ongeslagen Seedorf vreest talentvol Marokko bij 'examen'

'Marokko is een van de beste teams van Afrika, ik denk ook dat ze veel hebben aan hun ervaring op het WK', vertelt Seedorf aan de Journal du Cameroun. 'In hun laatste duels hadden ze een beetje pech. De Marokkaanse ploeg herbergt veel talent. Dat is al tijden zo, maar nu zijn ze echt iets aan het bouwen.'

Kameroen geniet onder Seedorf nog een ongeslagen status, na gelijke spelen tegen De Comoren en Malawi en een nipte zege op datzelfde Malawi.

In al die duels koos de Nederlander voor een andere aanvoerder en tegen Marokko wordt die traditie voortgezet. Na Michael Ngadeu-Ngadjui, Eric Maxim Choupo-Moting en Georges Mandjeck draagt vrijdagavond Karl Toko Ekambi de aanvoerdersband. 'Dat is natuurlijk een eer, maar bij ons is de hele groep aanvoerder', vertelde de Villarreal-speler vrijdag op een persconferentie.

Als gastheer van het toernooi om de Afrika Cup in 2019 doet Kameroen voor spek en bonen mee aan de kwalificatiereeks. Marokko moet nog wel dit ticket veiligstellen. Bondscoach Hervé Renard wil vrijdagavond verder vooral afrekenen met een vloek: nooit rekende Marokko in een bindende interland af met De Ontembare Leeuwen.

'Met de fantastische generatie die we hebben krijgen we een geweldige kans om als eerste Marokkaanse ploeg voor zo'n prestatie te zorgen', meldde Renard donderdag tijdens een persmoment.

Vlak na de aanstelling van Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert stonden we stil bij de trainersroute van het duo

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.