Seedorf ontsnapt met Kameroen aan afgang

Reacties

Het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert heeft dinsdagmiddag in de kwalificatie voor het toernooi om de Afrika Cup teleurstellend gelijkgespeeld tegen Malawi, de nummer 125 van de FIFA-ranking. Het bleef 0-0.

Seedorf ontsnapt met Kameroen aan afgang

Kameroen rekende vrijdag voor eigen publiek nog af met Malawi. Een treffer van Eric Maxim Choupo-Moting maakte het verschil in Yaoundé. Als gevolg van een blessure moest de aanvaller van Paris Saint-Germain afhaken voor het snelle weerzien in het Kamuzu Stadion in Blantyre.

Met deze keer Fabrice Ondoa in plaats van Andre Onana onder de lat beleefde Kameroen een zware middag tegen Malawi. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar had moeite met het afronden. In de slotfase voerde Malawi de druk op en leek de 1-0 een kwestie van tijd. De defensie van Kameroen hield met veel moeite stand en kreeg in de blessuretijd via Jacques Zoua zelfs nog een uitgelezen kans om de zege te stelen. De aanvaller faalde van dichtbij.

Voor Seedorf was het zijn derde interland als bondscoach van Kameroen, dat als gastheer al verzekerd is van deelname aan het toernooi om de Afrika Cup. De Ontembare Leeuwen doen feitelijk voor spek en bonen mee aan de kwalificatie.

Op vrijdag 16 november gaat Kameroen op bezoek bij Marokko, dat dinsdag teleurstellend gelijkspeelde tegen De Comoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.