Ongelukkige keepersfout in extra tijd breekt Oranje Leeuwinnen op tegen België

Reacties

Het Nederlands dameselftal heeft de eerste Nations League-wedstrijd tegen België verloren. De ploeg van Andries Jonker kwam na een uur op voorsprong, maar slikte snel weer een tegentreffer en ging in blessuretijd de bietenbrug op: 2-1.

Ongelukkige keepersfout in extra tijd breekt Oranje Leeuwinnen op tegen België
© Pro Shots

Net als bij de mannen is er ook een vrouweneditie van de Nations League. Nederland is in de groep ingedeeld met België, Engeland en Schotland. In Brussel was de ploeg van Jonker niet de bovenliggende partij, maar was het ook niet zo dat België veel beter was. In de extra tijd van de eerste helft was de beste kans voor Oranje. Sherida Spitse gaf een lange bal op Lineth Beerensteyn, maar zij had te veel tijd nodig en kwam niet tot een goal. Vervolgens wist de keepster van België de 0-1 van Lieke Martens te voorkomen.

Na een uur spelen kon Oranje juichen bij het prima uitgespeelde doelpunt van Jill Roord, maar al snel wist België via Marie Detruyter op gelijke hoogte te komen. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare voor Jonker en co., toch ging het in blessuretijd alsnog mis toen Jassina Blom België alsnog de zege bezorgde na een fout van doelman Jacintha Weimar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.