Heung-Min Son verkeert in een ongelooflijke vorm en heeft dat ook donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League weer bewezen bij Tottenham Hotspur. AC Milan schakelde zonder Zlatan Ibrahimovic FK Bodø/Glimt uit, al kostte het flink wat moeite.

Shkendija
Shkendija
1 - 3
Tottenham Hotspur

Son beleefde zondag de dag van zijn leven, toen hij liefst vier keer scoorde voor Tottenham Hotspur in de 2-5 overwinning op Southampton. Ook donderdag was de Zuid-Koreaan weer goud waard voor zijn ploeg, maar nu niet alleen met doelpunten. In de ontmoeting met Shkendija schreef Son eerst een assist op zijn naam. De aanvaller vond met een slim passje Erik Lamela en hij bezorgde Tottenham, met Steven Bergwijn in de basis, een droomstart.

De thuisploeg uit Noord-Macedonië kwam in de tweede helft verrassend op gelijke hoogte via Valmir Nafiu, maar dankzij Son bleef Tottenham een blamage bespaard. De aanvaller herstelde eerst de Engelse voorsprong, door uit een rebound binnen te schieten, en had even hierna een perfecte voorzet op Harry Kane in huis. De captain kopte raak en verzorgde zo het slotakkoord.

AC Milan
AC Milan
3 - 2
FK Bodø/Glimt

AC Milan moest het doen zonder zijn talisman Zlatan, van wie eerder op de dag bekend werd dat hij positief heeft getest op COVID-19. Trainer Stefano Pioli van de Rossoneri wees in de aanloop naar het duel op de kracht van Bodø/Glimt, dat slechts vier punten liet liggen in de eerste achttien speelronden van de Noorse competitie.

De vrijuit spelende bezoekers, waar doelman Joshua Smits op de bank zat, maakten hun faam zeker waar. Milan kwam na een kwartier zelfs op achterstand door een treffer van Kasper Junker, die goed voor zijn man kwam en binnenschoot. De thuisploeg herstelde echter razendsnel de balans door een heerlijke, karakteristieke, knal van Hakan Çalhanoglu. Milan was daarna duidelijk de dominante ploeg en liep via treffers van de pas achttienjarige Lozenzo Colombo en nogmaals Çalhanoglu uit naar een 3-1 voorsprong.

Toch was er nog sprake van een spannende tweede helft: tien minuten na rust scoorde Heerenveen-doelwit Jens Hauge namelijk met een fraaie poeier van afstand. Bodø/Glimt liet in de slotfase alle behoedzaamheid varen, maar tot een verlenging leidde de aanvalsdrang niet. Milan treft volgende week in de strijd om deelname aan de groepsfase Rio Ave, dat Besiktas uit Europa kegelde.

Galatasaray
Galatasaray
2 - 0
Hajduk Split

Ryan Babel is na een verhuurperiode aan Ajax terug bij Galatasaray en scoorde donderdag in de 2-0 overwinning op Hajduk Split. De Oranje-international tikte tien minuten voor tijd van zeer dichtbij binnen, nadat hij met een lage voorzet was gevonden door Marcao. Voor Babel betekende het zijn eerste goal in Turkse dienst sinds eind december. De aanvaller had net als Ryan Donk en Ömer Bayram een basisplaats bij Galatasaray.