'Ongelooflijk seizoen' voor Sørloth, maar gaat hij het ook verzilveren?

Reacties

Alexander Sørloth heeft een memorabel seizoen bij Trabzonspor woensdag in stijl afgesloten. Dankzij een assist en een doelpunt van de spits won de Turkse club na tien jaar weer eens een prijs.

'Ongelooflijk seizoen' voor Sørloth, maar gaat hij het ook verzilveren?
© Pro Shots
Trabzonspor
Trabzonspor
2 - 0
Alanyaspor
Alanyaspor

Trabzonspor won de bekerfinale van Alanyaspor, waardoor er alsnog een bekroning kwam voor een indrukwekkend jaar van de club uit Trabzon. Lang stevenden ze af op de landstitel, maar die ging uiteindelijk toch naar Istanbul Basaksehir. De bekerwinst was een mooi alternatief en werd dan ook uitbundig gevierd (zie beelden onder). Zuur voor Trabzonspor is dat het succesvolle seizoen overigens niet resulteert in Europees voetbal. De overtreding van de Financial Fair Play-regels leidde tot uitsluiting door de UEFA, al ligt die zaak nog bij het CAS.

In de catacomben ging het achteraf vooral over Sørloth. De 24-jarige Noor, die ooit niet slaagde bij FC Groningen, is namelijk een gewild man. Met 24 competitietreffers werd hij topscorer van de Süper Lig, terwijl hij ook in het bekertoernooi niet te stoppen was. Met drie goals in het tweeluik met Fenerbahçe schoot hij Trabzonspor eigenhandig naar de finale, waarin hij dus ook het verschil maakte.

Sørloth is door Trabzonspor voor twee seizoenen gehuurd van Crystal Palace, dat hem in principe niet eerder kan terughalen. In het huurcontract zit bovendien een speciale constructie, zo werd onlangs onthuld in Turkse media. Als Sørloth komend seizoen minstens de helft van de wedstrijden van Trabzonspor meedoet, heeft de club een verplichting om hem voor zes miljoen euro te kopen van Crystal Palace.

Die transfersom lijkt nu een koopje voor de Turken. De vraag is of Palace deze zomer niet veel meer voor de Noor kan krijgen op de transfermarkt. Lazio en Napoli zouden interesse hebben, terwijl ook meerdere Premier League-clubs Sørloth zouden volgen. Er worden bedragen van tussen de twintig en dertig miljoen euro genoemd. Per Joar Hansen, assistent-trainer bij de Noorse nationale ploeg, zei er tegen Verdens Gang onlangs het volgende over: 'Hij heeft een ongelooflijk seizoen, dankzij hem deed Trabzonspor mee om het kampioenschap, fantastisch.'

'Het verrast me niet dat hij in verband wordt gebracht met een transfer naar een grote club. Een transfer naar een topcompetitie als de Serie A of de Bundesliga zou een mooie stap voor hem zijn. Hij heeft enorm veel zelfvertrouwen gekregen door zijn succes in Turkije', vulde Hansen aan. Sørloth wordt er in Turkije continu naar gevraagd, maar laat niet in zijn kaarten kijken: 'Ik heb hier nog een contract tot 2021, meer kan ik er niet over zeggen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Trabzonspor
Meer over Trabzonspor
Meer A. Sørloth
Meer over A. Sørloth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.