Barcelona klopt zéér graag geziene gast dankzij flater Sørloth en zit bij de laatste vier

Reacties

Barcelona heeft woensdagavond ten koste van Real Sociedad de halve finale van het Spaanse bekertoernooi bereikt. Ousmane Dembélé werd met een hard schot de matchwinner, terwijl Alexander Sørloth namens de bezoekers een onbegrijpelijke misser op zijn naam schreef.

Barcelona klopt zéér graag geziene gast dankzij flater Sørloth en zit bij de laatste vier
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

Dat Barcelona de thuiswedstrijd tegen Sociedad heeft gewonnen, zal niemand in Spanje verrassen. Sociedad weet het de Catalanen in eigen huis immers nog weleens lastig te maken, maar gaat in het Camp Nou eigenlijk altijd onderuit. De laatste keer dat dit niet gebeurde, was al in 1995 (!). Johan Cruijff was toen nog de hoofdtrainer van Barcelona, Ronald Koeman stond in de verdediging en Pep Guardiola op het middenveld. Zij moesten destijds genoegen nemen met een punt: 1-1.

Sinds dat gelijkspel verloor Sociedad liefst 26 wedstrijden op rij in het Camp Nou en woensdag werd die beroerde serie verder uitgebreid. Frenkie de Jong dacht Barcelona al in de eerste helft op voorsprong te brengen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later kwam Sociedad met tien man te staan. De VAR zag dat Brais Méndez veel te hard was doorgegaan op Sergio Busquets, wiens vader Carles op doel stond bij Barcelona in het zojuist aangehaalde gelijkspel tegen Sociedad uit 1995, en adviseerde om een directe rode kaart te trekken. Dat advies werd opgevolgd.

Met een man meer trok Barcelona de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Dembélé werd op rechts weggestuurd en verraste Sociedad-doelman Alex Remiro met een hard schot in de korte hoek. De goalie kreeg wel een hand tegen de bal, maar wist de inzet van Dembélé niet te keren. Dat was niet sterk gekeept.

Sociedad weigerde om de handdoek in de ring te werpen en een minuut of acht na de openingstreffer van Dembélé had Sørloth de gelijkmaker moeten maken. De voormalig spits van FC Groningen werd bij de tweede paal voor een leeg doel gezet door Takefusa Kubo, maar raakte de bal verkeerd en schoot tot de verbazing van iedereen in het stadion toch nog over. Hoongelach viel hem ten deel.

Marc-André ter Stegen hield zijn ploeg in het resterende halfuur nog een paar keer op de been, met een redding waarbij een eigen fout goed maakte, en daardoor plaatste Barcelona zich als eerste ploeg voor de halve finales van het Copa del Rey-toernooi. De overige kwartfinales gaan tussen Osasuna en Sevilla, Valencia en Athletic Club en Real Madrid en Atlético Madrid. Vorig seizoen werd de Copa gewonnen door Real Betis, dat voor deze editie dus al is uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.