Ongelooflijk maar waar: Dessers bezorgt Feyenoord wéér zege in 92ste minuut

Feyenoord heeft AZ zondag in blessuretijd van zich afgeschud. Goudhaantje Cyriel Dessers herhaalde zijn huzarenstukje van vorige week en zorgde voor het enige doelpunt van de boeiende wedstrijd.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
AZ
AZ

Feyenoord startte tegen AZ zonder Alireza Jahanbakhsh, die een verleden heeft bij de Alkmaarders. Omdat Jens Toornstra een linie opschoof, kwam er een plekje op het middenveld vrij voor Fredrik Aursnes. De Noor blonk midweeks in de Conference League nog uit tegen Union Berlin. Bij de bezoekers had trainer Pascal Jansen geen verrassingen in petto.

In een levendige openingsfase kreeg Bryan Linssen de uitgelezen mogelijkheid om Feyenoord vroeg op voorsprong te schieten. De aanvaller had na slordig balverlies van voormalig Feyenoord Jordy Clasie een vrije doortocht, maar stuitte op de snel uitgekomen Peter Vindahl Jensen. Op de volgende grote kans, voor Luis Sinisterra, was de Deense sluitpost kansloos. Sinisterra zag zijn poging echter op de paal uiteenspatten.

Duel tijdelijk stilgelegd
AZ bleef slordig in de opbouw en mocht van geluk spreken dat Feyenoord de trekker niet overhaalde. De Rotterdammers kregen genoeg kansen om de score te openen, maar slaagden daar niet in. In de slotfase van de eerste helft legde arbiter Allard Lindhout het duel kortstondig stil, omdat er vanuit het publiek blikjes en plastic bekers op het veld werden gegooid.

Linssen dacht Feyenoord direct na rust alsnog de voorsprong te bezorgen. De aanvaller schoot schitterend binnen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Daarna bleef het spannend, maar waren er lange tijd  nauwelijks serieuze kansen te noteren. Aursnes probeerde het van afstand, maar het schot van de Noor verdween een meter naast het doel.

Chaotische slotfase
Met Reiss Nelson en Alireza Jahanbakhsh voor Jens Toornstra en Luis Sinisterra hoopte Slot de regie weer in handen te nemen, maar het waren Tijjani Reijnders en Jesper Karlsson die aan de andere kant voor gevaar zorgden. Beide keren behoedde Justin Bijlow Feyenoord voor een achterstand. In de chaotische slotfase maakte Cyriel Dessers nog zijn opwachting.

De supersub miste eerst nog een opgelegde kans, maar deed in de 92ste minuut wat hij vorige week ook tegen Sparta deed: Feyenoord de zege bezorgen (1-0). Voor de Belgische spits was het zijn vierde (!) treffer in de tweede minuut van de blessuretijd.