Ongekende weelde voor Valencia na enorme blunder Asenjo

Reacties

Valencia heeft voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. Bij Villarreal werd het 0-2, mede door een enorme blunder van doelman Sergio Asenjo.

Ongekende weelde voor Valencia na enorme blunder Asenjo

Het seizoen van Valencia was tot nu toe gitzwart. De resultaten waren dramatisch en het was een komen en gaan van trainers. Inmiddels moet clubman Voro (foto), die tot het einde van het seizoen is aangesteld als coach, de meubelen redden. Zondag werd in dat kader al een broodnodige zege op Espanyol geboekt.

Op bezoek bij de nummer zes was een dubbel salvo in acht minuten genoeg voor de zege. Eerst opende Carlos Soler de score op aangeven van Nani. In de 42ste minuut werd het 0-2, maar daar mocht Valencia vooral Asenjo voor bedanken. De Villarreal-goalie dacht de aanstormende Santi Mina uit te kunnen spelen met de bal aan de voet, maar faalde hopeloos. Daardoor kon de Valencia-aanvaller het geklungel afstraffen.

Na rust werd niet meer gescoord in de derby, waardoor Valencia langzaamaan omhoog kruipt op de ranglijst. Door de tweede opeenvolgende zege, daarvoor was in acht competitiewedstrijden niet gewonnen en werden in die serie slechts vier punten vergaard, zijn Los Che  nu de nummer vijftien van Spanje. De Italiaan Simone Zaza, die in tegenstelling tot Zakaria Bakkali bij Valencia wel mocht invallen, maakte in de slotfase nog zijn debuut.

Villarreal is nog steeds zesde, maar zit wel in een dipje. Van de laatste acht competitiewedstrijden werden er maar twee in een overwinning omgezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.