Ongekende reeks Feyenoord: alleen Celtic doet het beter

Reacties

Feyenoord bleef ook woensdagavond in Heerenveen overeind en is nu al zestien wedstrijden op rij over alle competities ongeslagen. Geen ploeg in de grote competities van Europa komt in de buurt van dat aantal.

Ongekende reeks Feyenoord: alleen Celtic doet het beter
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Wij zijn geen Napoli', zei Arne Slot na de bekerzege in Friesland. Toch is Feyenoord langer zonder nederlaag dan de Italiaanse succesformatie. De laatste keer dat de Rotterdammers aan de verkeerde kant van de streep stonden, dateert van 27 oktober tegen Sturm Graz (1-0). In de Serie A verloor koploper Napoli voor het laatst op 4 januari, waardoor de huidige ongeslagen reeks tien duels omvat.

In de Premier League heeft Brentford al elf duels op rij geen verliespartij hoeven slikken, maar tussendoor verloor het op 7 januari wel van West Ham United in de FA Cup. Manchester United is de Engelse ploeg met de beste actuele serie: elf duels op rij gewonnen of gelijkspeeld. In Duitsland won Borussia Dortmund, verspreid over alle competities, negen wedstrijden op rij. BVB verloor voor het laatst op 11 november bij Borussia Mönchengladbach (4-2). Van de ploegen uit La Liga komt Real Madrid met zes opeenvolgende duels zonder nederlaag ook niet in de buurt van de Feyenoord-serie.

Stade Reims is onder de dertigjarige Will Still bezig aan een imponerende aaneenschakeling van niet-verloren wedstrijden (zeventien), maar enkele weken geleden was Toulouse de taaie Franse ploeg te slim af (3-1) in de beker. Het Benfica van Roger Schmidt was voor de winterbreak liefst 27 wedstrijden op rij zonder nederlaag, maar de laatste nederlaag stamt nu van twaalf wedstrijden geleden.

Toch is Feyenoord geen koploper in Europa als het aankomt op deze statistiek. Celtic wist namelijk achttien officiële duels achter elkaar niet te verliezen. De Schotse lijstaanvoerder moest op 2 november voor het laatst zijn meerdere erkennen in een tegenstander. Real Madrid was destijds met 5-1 te sterk voor Celtic. Ploegen als Rode Ster Belgrado (23), Le Havre (23), Darmstadt (21), Levante (20) en Red Bull Salzburg (17) zijn aan geweldige series bezig binnen hun competities, maar verloren tussendoor allemaal dan wel Europees dan wel in de nationale beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.