Ongekende cijfers voor ultieme penaltyspecialist Bruno Fernandes

Reacties

Niet voor de eerste keer dit seizoen was Bruno Fernandes beslissend voor Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer verklapte na het bereiken van de halve finale van de Europa League ten koste van FC Kopenhagen het geheim van de Portugees bij het nemen van penalty's.

Ongekende cijfers voor ultieme penaltyspecialist Bruno Fernandes
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
nv
1 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Het verhaal is inmiddels bekend: sinds Fernandes in de winter overkwam van Sporting Portugal, verbeterden de prestaties van United aanzienlijk en lijken alle puzzelstukjes plotseling in elkaar te vallen met de 25-jarige spelmaker als draaischijf. En de international van Portugal laat de grootmacht uit Manchester niet alleen beter spelen, hij is met alleen al acht goals en zeven assists in de Premier League ook direct betrokken bij tal van goals.

Ook tegen Kopenhagen was dat weer het geval. Nadat United al tal van mogelijkheden onbenut had gelaten en doelpunten van Mason Greenwood en Marcus Rashford waren afgekeurd wegens buitenspel, brak Fernandes in de verlenging dan eindelijk de ban door de uitblinkende doelman Kalle Johnsen (ex-NEC) vanaf de stip te passeren. Het was in vierenhalf jaar alweer de 21ste penalty op rij die Fernandes benutte (!).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat leidde tot complimenten van Solskjaer, die wel weet waarom de Portugese specialist nooit mis. 'Hij weet dat keepers op hem wachten voordat ze een hoek kiezen. Maar hij oefent op het schieten in beide hoeken, dus hij heeft het goed voor elkaar. Hij is in ieder geval beter in het nemen van penalty's dan ik was!', stelde de Noorse manager van United, dat dit seizoen in alle competities nu al 21 penalty's kreeg.

En die penalty hadden The Red Devils tegen het stugge Kopenhagen hard nodig. 'Ik ben heel blij dat we door zijn', zei Solskjaer. 'We verdienden de overwinning. Het had een van die avonden kunnen worden die in een penaltyserie eindigt. Ze maakten het ons heel moeilijk. We speelden tegen een goede en georganiseerde ploeg. Ze hadden een plan en we wisten dat het moeilijk zou worden om er doorheen te komen.'

Halve finale
Uiteindelijk slaagde United daar toch in en is de ploeg van Solskjaer nog altijd in de race voor een prijs, precies zoals de Noorse oud-spits voor ogen heeft. 'Ik ben heel blij dat we in de halve finale staan, dat is ons dit seizoen in elke competitie waaraan we meededen gelukt. Nu is het hopelijk het moment om de volgende stap te zetten en door te gaan naar de finale, om die dan hopelijk te winnen.' In de halve finale wacht Sevilla of Wolverhampton Wanderers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.