Ongekende cijfers Ibrahimovic: Milan-spits imponeert bij basisrentree

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is terug. Dat heeft de Zweed op bezoek bij Cagliari met koeienletters laten optekenen. Hij scoorde twee keer en nam daarmee de volledige AC Milan-productie voor zijn rekening. 

Ongekende cijfers Ibrahimovic: Milan-spits imponeert bij basisrentree
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Liefst acht Serie A-wedstrijden moest de geblesseerde Ibrahimovic aan zich voorbij laten gaan, maar op 9 januari deed de Zweedse spits weer enkele minuten mee bij AC Milan in het thuisduel met Torino. Nadat hij ook een helft meedeed in het bekerduel met datzelfde Torino was er maandagavond eindelijk ook weer de eerste basisplaats in de Serie A voor Ibrahimovic. Voor het eerst sinds 22 november tegen Napoli verscheen de Zweed aan de aftrap in een competitiewedstrijd. En dat hebben ze geweten bij Cagliari.

De laatste acht keren dat Ibrahimovic aan de aftrap verscheen in de Serie A wist hij te scoren en aan die fraaie reeks wist de spits nog maar eens een wedstrijd toe te voegen. Na slechts vijf minuten spelen werd Ibrahimovic naar de grond gehaald en daarmee versierde hij een penalty die hij vervolgens zelf nam én benutte: 0-1. Het was daarmee voor het eerst dat Ibrahimovic bij negen basisplaatsen op rij wist te scoren namens een club uit de vijf topcompetities. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal van Ibrahimovic zorgde niet alleen voor het vervolg van een fraaie reeks van de spits zelf, maar ook voor het vervolg van een imponerende AC Milan-reeks. Het was namelijk de negentiende uitwedstrijd op rij dat de Rossoneri tot scoren kwamen: een evenaring van het record dat tussen maart 1992 en april 1993 werd neergezet door AC Milan.

Die cijfers waren al indrukwekkend te noemen, maar in de tweede helft deed Ibrahimovic er gewoon nog een schepje bovenop. Na een ruststand van 0-1 sloeg de spits, die in oktober veertig jaar wordt, zeven minuten na rust wederom toe. Davide Calabria stuurde de Zweed diep en na een goede aanname werkte hij de 0-2 tegen de touwen. De vlag van de assistent-scheidsrechter leek het feestje nog even te verpesten, maar de VAR was Ibrahimovic gunstig gezind: geen buitenspel én dus zijn twaalfde goal in slechts acht Serie A-optredens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met twaalf goals heeft Ibrahimovic nog maar drie goals minder dan Serie A-topscorer Cristiano Ronaldo, die wel zes wedstrijden meer speelde. Ibracadabra kwam nog dicht bij een dertiende treffer en dus een hattrick, maar hij schoot de bal vlak voor tijd nipt naast. In het laatste kwartier beperkte AC Milan zich verder vooral tot verdedigen, omdat de Belg Alexis Saelemaekers zes minuten na zijn invalbeurt alweer met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamers werd gestuurd.

De zege van AC Milan, dat het zonder de positief geteste Hakan Calhanoglu en Theo Hernández moest stellen, kwam echter niet meer in gevaar en dus vergroot de koploper van de Serie A het gat met achtervolger en stadgenoot Internazionale weer tot drie punten. 

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.