AC Milan overleeft penaltyserie op zeldzaam improductieve avond

AC Milan heeft dinsdagavond de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia bereikt. Er waren strafschoppen voor nodig om Torino te verslaan.

AC Milan
AC Milan
ns
0 - 0
Torino
Torino

Ibrahimovic viel zaterdag al in tijdens het Serie A-duel met Torino (2-0) en begon dit keer in de basis tegen diezelfde club. De Zweedse veteraan kon zijn stempel bij zijn rentree in de basis echter niet drukken op het bekerduel en bleef na rust achter in de kleedkamer. Hakan Calhanoglu kwam na rust in de ploeg voor de 39-jarige spits.

Ook met de Turk en de Noorse zomeraanwinst Jens Petter Hauge binnen de lijnen had Milan moeite de ban te breken tegen Torino. Zo raakten Diogo Dalot en Davide Calabria enkele minuten na elkaar de paal en ook Rafael Leão, Drahim Diaz en Calhanoglu slaagden er niet in Torino-doelman Vanja Milinkovic-Savic te passeren.

En dus had het in de Serie A zo makkelijk scorende Milan een verlenging nodig. Ook daarin bleef een doelpunt uit, waardoor de Rossoneri voor het eerst sinds 5 november (0-3 tegen Lille, EL) niet scoorden in een wedstrijd. In de penaltyserie trok de Serie A-koploper door een misser van Tomás Rincón wel aan het langste eind.

En dus groeide Ciprian Tatarusanu uit tot matchwinner door de penalty van Rincón te stoppen. De Roemeense reserve-doelman kreeg in het bekerduel de voorkeur boven Gianluigi Donnarumma, die als bankzitter een rode kaart kreeg wegens commentaar op de leiding. In de volgende ronde wacht mogelijk Inter, dat woensdag tegen Fiorentina speelt.