Ongekende cijfers Atalanta-verdedigers: Gosens en Hateboer troeven Europese top af

Reacties

Atalanta Bergamo en Lazio werken vier dagen na het onderlinge bekerduel precies hetzelfde affiche af, maar dan in de Serie A. In het toernooi om de Coppa Italia won Atalanta met 3-2, mede dankzij wéér een goal van een verdediger. Berat Djimsiti maakte alweer de 34ste goal namens een Atalanta-verdediger sinds de start van vorig seizoen. Een record.

Ongekende cijfers Atalanta-verdedigers: Gosens en Hateboer troeven Europese top af
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 3
Lazio
Lazio

Dat Atalanta Bergamo productief is, dat mag inmiddels het understatement van de eeuw genoemd worden. Dit seizoen maakte de formatie van Gian Piero Gasperini 44 goals, eentje minder dan Internazionale. Vorig seizoen maakte de club van Marten de Roon, Hans Hateboer, Sam Lammers en Robin Gosens 98 goals (een doelpuntenrecord in de Serie A) en het seizoen daarvoor was Atalanta met 77 goals ook al de productiefste ploeg van alle Italiaanse clubs. Aanvallers Luis Muriel, Duván Zapata (vorig seizoen goed voor achttien goals) en Josip Ilicic (vorig seizoen vijftien goals) vinden het net immers makkelijk.

Maar toch doen ook de verdedigers van Atalanta een behoorlijke duit in het zakje wat betreft de productie. Sterker nog: bij geen ploeg in de Europese topcompetities (Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk) werden sinds de start van het vorige seizoen meer goals door verdedigers gemaakt dan bij Atalanta. De club uit Bergamo vierde liefst 34 keer een goal van defensieve makelij in alle competities. Ook het Internazionale van Stefan de Vrij legt die cijfers over. Daarna volgen RB Leipzig (30), Torino (27), AS Roma en Real Madrid (26) op gepaste afstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atalanta heeft de laatste tijd zelfs per se de goals van verdedigers nodig om te winnen. Sinds de 0-1 zege op Ajax in de Champions League (9 december) speelde Atalanta nog twaalf wedstrijden. In acht daarvan kwam een verdediger tot scoren. Al die wedstrijden zette Atalanta om in een zege. De andere vier wedstrijden scoorden de Atalanta-verdedigers niet en die wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel (zie tabel onderaan).

Het devies voor Wesley Hoedt en consorten is dus duidelijk: de Atalanta-verdedigers nauwlettend in de smiezen houden. Hoedt zal zich sowieso willen revancheren tegen Atalanta. De Lazio-verdediger ging midweeks diep door het stof na de bekeruitschakeling van Lazio, dat in elk geval geen last zal hebben van Gosens (met zes goals topscorer namens de Atalanta-verdedigers) en Hans Hateboer (scoorde dit seizoen twee keer). Het tweetal dat in september trefzeker was bij de 1-4 zege op Lazio (zie foto) ontbreekt. Gosens vanwege een schorsing, Hateboer door een blessure. Hoopgevende berichten voor Lazio dus. 

De laatste wedstrijden van Atalanta Bergamo:

Wedstrijd Uitslag Scorende verdediger(s)
Atalanta Bergamo - Lazio Winst (3-2) Berat Djimsiti
AC Milan - Atalanta Bergamo Winst (0-3) Cristian Romero
Udinese - Atalanta Bergamo Gelijk (1-1)
Atalanta Bergamo - Genoa Gelijk (0-0)
Atalanta Bergamo - Cagliari Winst (3-1) Bosko Sutalo
Benevento - Atalanta Bergamo Winst (1-4) Rafael Toloi
Atalanta Bergamo - Parma Winst (3-0) Robin Gosens
Atalanta Bergamo - Sassuolo Winst (5-1) Robin Gosens
Bologna - Atalanta Bergamo Gelijk (2-2)
Atalanta Bergamo - AS Roma Winst (4-1) Robin Gosens
Juventus - Atalanta Bergamo Gelijk (1-1)
Atalanta Bergamo - Fiorentina Winst (3-0) Robin Gosens, Rafael Toloi

Overige wedstrijden:


Za 30 jan. 2021

Zo 31 jan. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.