Ongekend: loting Champions League moet opnieuw door UEFA-fout

Reacties

De loting van de achtste finales in de Champions League moet opnieuw worden verricht (om 15.00 uur). Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. De Europese voetbalbond ging de mist in toen Manchester United uit de koker kwam.

Ongekend: loting Champions League moet opnieuw door UEFA-fout
© Pro Shots

Manchester United werd in eerste instantie door voormalig Russisch international Andrey Arshavin gekoppeld aan Villarreal, maar beide teams waren al tegen elkaar uitgekomen in de groepsfase. Vooraf was al bekend dat voormalig groepsgenoten en clubs uit dezelfde landen elkaar niet konden treffen.

UEFA-directeur Giorgio Marchetti gaf direct aan dat de koppeling van United met Villarreal niet mogelijk was, waarna Arshavin een nieuw balletje pakte met daarin Manchester City. Later bleek dat het balletje van United niet terug in de bak was gedaan toen dat Arshavin het volgende balletje van Atlético Madrid opende. De Madrilenen werden gekoppeld aan Bayern München.

Meerdere clubs eisten vervolgens opheldering van de UEFA, waarna werd besloten om de loting opnieuw te verrichten. De Europese bond wijst een 'technisch probleem' aan als oorzaak van de fout.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.