Ongekend bekeravontuur: 13.864 km reizen en met 12-0 verliezen

De spelers en stafleden van Golden Lion zullen de wedstrijd van deze zaterdag nooit vergeten. De club uit Martinique ging op bezoek bij Lille in het toernooi om de Coupe de France met 12-0 onderuit, om vervolgens weer duizenden kilometers naar huis te moeten reizen.

De stad Saint-Joseph op Martinique is de thuisbasis van Golden Lion, dat vier keer kampioen van het Franse eiland werd. Direct na de loting kon het verheugen op een mooi avontuur beginnen. Lille moest verslagen worden om de zestiende finale te bereiken, in het Stade Pierre-Mauroy, dat plaats biedt aan meer dan vijftigduizend toeschouwers. In dat decor beleefde Golden Lion zaterdagmiddag een enorme afgang.

Halverwege stond het al 7-0 in het voordeel van de thuisploeg. Yusuf Yazici en Jonathan David hadden twee keer gescoord, terwijl Edon Zhegrova bij het ingaan van de rust al een hattrick achter zijn naam had staan. De nummer vijf van de Ligue 1 drukte het gaspedaal in de tweede helft nog een paar keer in. In de 75ste minuut werd de grens van tien goals bereikt, door het derde doelpunt van David. De ingevallen Amine Messoussa bepaalde de einstand in de 89ste minuut vanaf de strafschopstip op 12-0.

Na 6.932 kilometer overbrugd te hebben, kwam de underdog tegen Lille tot één doelpoging. Dat treurige gegeven zal de herinneringen waarschijnlijk niet minder mooi maken. De terugreis biedt voor Golden Lion in elk geval tijd genoeg voor reflectie.