'One season wonder' Kane belt na mijlpaal met Conte: 'Je maakt me trots'

Reacties

Harry Kane wordt na zijn winnende doelpunt tegen Manchester City bewierookt in de Engelse media. De nieuwe topscorer aller tijden van Tottenham Hotspur kreeg na de thuiszege op City ook een telefoontje van de afwezige Spurs-manager Antonio Conte.

'One season wonder' Kane belt na mijlpaal met Conte: 'Je maakt me trots'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Kane passeerde de illustere Jimmy Greaves als topscorer aller tijden bij Spurs: de teller staat nu op 267 doelpunten. 'Harry zal nog heel lang herinnerd worden vanwege zijn records en records die mogelijk nog volgen', zei Sky Sports-analist Jamie Carragher. 'Hij had ongetwijfeld ook veel prijzen op zijn naam willen hebben, maar het is ook speciaal als je dé man bent bij een club. Als je nu aan Spurs denkt, denk je aan Kane.'

Collega-analist Graeme Souness zag dat Kane de speler werd die het snelst de grens van tweehonderd Premier League-goals heeft geslecht. 'Statistieken zijn zo bepalend voor je nalatenschap. Harry staat nu tussen alle grote namen. Maar voor mij blijft Alan Shearer wel de beste Engelse spits aller tijden', zei de Schotse oud-speler van onder andere Liverpool.

Grootsheid
Dat Kane met Tottenham nog nooit een prijs won, zegt volgens Engelse media niets over de status van de tachtigvoudig international. 'Kane heeft geen prijzen met Spurs nodig om zijn grootsheid te bewijzen', schrijft The Guardian.

'Kane noemde het verbreken van het clubrecord van Greaves eerder surrealistisch, maar iedereen die zijn carrière bij Spurs volgde was het daar niet mee eens', aldus The Daily Mail. 'Er zijn maar weinig aanvallers die doelpunten maken met zo'n natuurlijke kalmte als hij. Het is een gave die niet kan worden aangeleerd.'

Kane plaatste op Twitter een bericht om zijn mijlpaal te vieren. Daarin schreef hij 'One season wonder', met een knipoog verwijzend naar zijn 267 doelpunten voor Tottenham. In augustus 2012 maakte Kane op negentienjarige leeftijd zijn Premier League-debuut in de hoofdmacht van Spurs tegen Newcastle United. Zijn eerste doelpunt in de hoogste Engelse afdeling maakte hij in april 2014 tegen Sunderland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Belletje Conte
Na de overwinning op City kreeg Kane in de kleedkamer nog een telefoontje van Spurs-manager Conte, die vanwege een operatie de komende tijd niet op de bank zit bij de Londenaren. 'Je maakt me trots', zei de Italiaan tegen Kane. Spurs staat door de zege op City op de vijfde plek in de Premier League. Het gat met nummer vier Newcastle is één punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.