Onderzoek naar transferwaardes: Frenkie de Jong duurste Nederlander

Reacties

Enkele weken geleden was hij nog gratis op te halen, maar door zijn nieuwe contract bij Paris Saint-Germain is Kylian Mbappé nu de speler met de hoogste transferwaarde ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van het Franse bureau CIES Football Observatory.

Onderzoek naar transferwaardes: Frenkie de Jong duurste Nederlander
© Pro Shots

Het bureau berekent transferwaardes op basis van allerlei data en laat daarbij onder meer de leeftijd en contractduur van spelers zwaar meewegen. Omdat Mbappé bij PSG inmiddels weer vastligt tot medio 2025 staat hij bovenaan de lijst met een geschatte transferwaarde van 205,6 miljoen euro. Vinícius Junior (Real Madrid) en Erling Haaland (Manchester City) completeren het podium.

Hoogste Nederlander op de lijst is Frenkie de Jong op plaats zeven. Omdat de 25-jarige middenvelder eind 2020 een langdurige verbintenis tekende in Barcelona, schat het CIES zijn transferwaarde hoog in: 112,5 miljoen euro. Daarbij wordt ook direct een tekortkoming van het onderzoek naar voren: het algoritme van het CIES houdt geen rekening met de financiële situatie van clubs. Volgens Spaanse media is Barcelona bereid om De Jong voor dertig miljoen euro minder te laten gaan.

Andere Nederlanders in de tophonderd van de lijst zijn Donyell Malen en Matthijs de Ligt. Ajax-aanvaller Antony is de enige afgevaardigde van de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.