Onderzoek naar maffia-link brengt Juventus in het nauw

Reacties

In navolging van de rechter van de anti-maffia-commissie heeft ook de Italiaanse voetbalbond een onderzoek ingesteld naar Juventus' vermeende banden met de georganiseerde misdaad.

Onderzoek naar maffia-link brengt Juventus in het nauw

Het onderwerp spitst toe op voorzitter Andrea Agnelli. De preses zou niet hebben voorkomen dat er banden zijn ontstaan tussen diverse geledingen van de club en de georganiseerde misdaad, specifiek de Calabrische maffiose organisatie 'Ndrangheta die geïnfiltreerd zou zijn in de fanatieke fanschare van De Oude Dame.

Hieruit zou onder meer illegale kaarthandel zijn voortgevloeid. Deze criminele ultra's zouden volgens de voetbalbond 'langdurige en hechte relaties' hebben ontwikkeld met spelers, directieleden en andere medewerkers van Juventus. Ook met Agnelli zou er regelmatig contact zijn geweest.

Agnelli heeft in een statement alle aantijgingen over banden met de georganiseerde misdaad ontkracht. 'Wij hebben niets te verbergen. Ik heb ontmoetingen gehad met ultra's van de club, maar zij hadden geen strafblad. Ik heb nooit rond de tafel gezeten met maffiabazen. Ik zal mij met hand en tand verdedigen tegen deze onacceptabele beschuldiging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.