Onderzoek in Afrika na 187 goals in twee beslissende wedstrijden

© CAF
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Sierra Leone kregen de supporters van Gulf FC en Kahunla Rangers FC zondag waar voor hun geld. Hun favoriete ploegen scoorden er op los en hielden de punten daardoor makkelijk binnenshuis. Vooral de tweede helft was het smullen, al wil de lokale bond daar niet in mee.

De voetbalbond startte een onderzoek naar aanleiding van de doelpunteneruptie in de strijd om de play-offs van de eerste divisie van Sierra Leone. Bij rust stond Kahunla nog maar met 2-0 voor. Concurrent Gulf FC had er al tien in het mandje liggen. In de tweede helft escaleerde het echter op beide velden.

Nadat na negentig minuten respectievelijk 95-0 en 91-1 op het scorebord stond, dacht de voetbalbond meteen aan matchfixing. Daarom startte het meteen een onderzoek. Of het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, zal aan de hand van dat onderzoek moeten blijken. Kahluna Rangers gaat voorlopig echter op basis van doelsaldo de play-offs in.