Ondanks remise loopt Juventus verder uit

Door de nederlaag van Internazionale kon Juventus toch lachen, hoewel de koploper in de Serie A op eigen veld niet verder kwam dan een gelijkspel.

Juventus-Parma 1-1Parma verraste in Stadio Delle Alpi met de openingstreffer van Daniele Dessena, die de degradatiekandidaat op een niet onverdiende voorsprong zette. Zlatan Ibrahimovic stelde nog voor rust orde op zaken, maar daarna stokte de Turijnse productie.

Alessandro Del Piero verzuimde Juventus op de valreep alsnog de volle winst te bezorgen. De aanvaller schoot een omstreden strafschop op de lat. Toch had de Turijnse formatie nog wel reden tot lachen. Want de voorsprong op nummer twee Inter liep ondanks het puntverlies op tot negen punten.

Fiorentina-Internazionale 2-1Na twintig wedstrijden is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van Internazionale. Het gebeurde in Florence, waar Fiorentina met 2-1 te sterk was. Christian Brocchi zette de thuisploeg na tien minuten op het goede spoor, waarna winterstop-aanwinst Luis Jiminez een half uur voor het einde de wedstrijd besliste. Fiorentina-doelman Bogdan Lobont hield zijn doel niet schoon, maar verder dan de aansluitingstreffer van Alvaro Recoba kwam Inter niet.

AC Milan-Treviso 5-0AC Milan poetste het geschonden blazoen wat op. De ploeg van Carlo Ancelotti had geen kind aan Treviso, dat San Siro verliet met een zware 5-0 nederlaag. Vooral na rust was Milan trefzeker, waarbij Andrei Sjevtsjenko met twee doelpunten het hoogste woord voerde.

AS Roma-Cagliari 4-3Een ongekende inhaalrace heeft AS Roma de volle winst opgeleverd. Cagliari gaf een 2-0 voorsprong uit handen, maar zette via Daniele Conti alsnog in op een overwinning. Dankzij Francesco Totti bleven de punten in Rome. De aanvaller hielp met twee benutte strafschoppen AS Roma aan een historische reeks van acht competitieoverwinningen op rij.

Ascoli-Livorno 0-0De wisseling van de wacht heeft Livorno geen resultaat opgeleverd. Zonder de opgestapte Roberto Donadoni leverde het bezoek aan middenmoter Ascoli niet meer op dan een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel.