'Onana zal Manchester United meer vertrouwen geven'

Reacties

Manchester United heeft na twaalf seizoenen afscheid genomen van David de Gea en André Onana is de belangrijkste kandidaat om de opvolger van de Spanjaard te worden. United-clubicoon Rio Ferdinand ziet de komst van Onana wel zitten, maar rekent alvast op een paar foutjes.

'Onana zal Manchester United meer vertrouwen geven'
© Pro Shots

De Gea was jarenlang eerste keeper bij United en dat was ook in het afgelopen seizoen nog zo. Het is echter bekend dat Erik ten Hag graag een meevoetballende doelman onder de lat heeft staan en daar liggen de kwaliteiten van de Spanjaard niet. Onana is daar juist weer wél goed in. De gesprekken tussen United en Internazionale over een afkoopsom voor de 27-jarige Afrikaan zijn gaande.

Ferdinand kijkt op zijn YouTube-kanaal FIVE alvast vooruit naar de komst van Onana. 'Hij zal United meer vertrouwen geven en meer mogelijkheden om vanuit achteruit op te bouwen', stelde de voormalig verdediger. 'Ik denk dat hij goed past bij een team van Ten Hag. Onana is een moderne keeper. Je ziet regelmatig dat teams hem onder druk zetten, maar hij raakt niet eens in paniek.'

'Hij lokt het zelfs uit', vervolgt Ferdinand. 'Als een tegenstander naar hem toe rent, weet hij dat een teamgenoot vrij staat en normaal gesproken weet hij deze speler dan ook te vinden. Ik denk dat er wel wat foutjes zullen zijn, als je zo veel risico neemt gebeurt dat. Maar het gaat erom dat je vasthoudt aan je overtuigingen, de juiste balans vindt en kalm blijft op de juiste momenten.'

Ten Hag en Onana werkten eerder met elkaar samen bij Ajax en bereikten in het seizoen 2018/19 de drempel van de Champions League-finale. In het afgelopen seizoen mocht Onana deze eindstrijd als speler van Inter alsnog meemaken. Manchester City bleek in Istanbul met 1-0 te sterk.

Rio Ferdinand had ook wat te zeggen over het vertrek van De Gea:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.