Onana moet in Rusland genoegen nemen met plaats op de bank

Reacties

Doelman André Onana moet tijdens de strijd om de Confederations Cup genoegen nemen met een reserveplaats. Bondscoach Hugo Broos bevestigde dat hij tijdens het toernooi in Rusland de voorkeur geeft aan de één jaar oudere neef van de Ajax-doelman: Fabrice Ondoa.

Onana moet in Rusland genoegen nemen met plaats op de bank

Eerder liet Onana de Africa Cup aan zich voorbij gaan, omdat hij zich destijds wilde concentreren op de concurrentiestrijd met Tim Krul bij Ajax. Ondoa maakte vervolgens een uitstekende indruk op het toernooi in Gabon. 'Ik zie geen enkele reden om daar iets aan te veranderen. Ondoa is de nummer één en Onana de nummer twee', zei Broos over de kwestie.

De Belgische trainer maakte zich in februari onsterfelijk door met de Ontembare Leeuwen de Afrika Cup te winnen. In Rusland neemt Kameroen het in Groep B op tegen Chili, Australië en Duitsland. 'We starten met bescheiden ambities, want we weten waar onze plek is tussen die landen', aldus Broos in gesprek met Het Nieuwsblad.

Kameroen won afgelopen zaterdag in een vriendschappelijk treffen van Marokko (1-0) en verloor dinsdag kansloos van Colombia (0-4). 'Tegen Colombia speelden we met zeven à acht spelers die normaal niet in de basis staan', gaf de voormalige Rode Duivel uitleg. 'En dat tegen een Colombia op volle sterkte. Het klasseverschil was duidelijk.'

Hoge verwachtingen
Ondanks dat Broos niet te hoog wil inzetten, heeft hij wel te maken met hoge verwachtingen van de Kameroeners. 'Of je nu tegen de wereldkampioen speelt of tegen de slechtste ploeg ter wereld, er wordt altijd verwacht dat je zal winnen.' De Afrikanen trappen zondag af met een wedstrijd tegen Chili (20.00 uur).

Fabrice Ondoa na het winnen van de Afrika Cup.
Fabrice Ondoa na het winnen van de Afrika Cup.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.